33.3 C
Chania
Δευτέρα, 24 Αυγούστου, 2026

Γυμνάσιο Αλικιανού : «Ο κλέφτης των αστεριών» – «Εφηβική πένα»

Ημερομηνία:

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013 19:00

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2013” που διαοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας, Δυτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και Φορείς Πολιτισμού, την Πέμπτη 25 Απριλίου 2013, στο Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης», ώρα : 19.00, το Γυμνάσιο Αλικιανού θα παρουσιάσει το έργο της Ζωής Βαλάση «Ο κλέφτης των αστεριών», καθως και τον Μαθητικό του Τύπο «Εφηβική πένα»

Ζωής Βαλάση «Ο κλέφτης των αστεριών» Ο δόκτωρ Αλοΐος Τζιχάρ θέλει να γίνει κυρίαρχος του κόσμου χρησιμοποιώντας την ικανότητά του να κλέβει τα αστέρια. Κάποιοι μαθητές του τον ακολουθούν πιστά, κάποιος άλλος όμως θα ξεφύγει και θα προσπαθήσει να οργανώσει τον αδιάφορο κόσμο με σκοπό να σταματήσουν τα πονηρά σχέδιά του για να σωθεί η ομορφιά του κόσμου. Άραγε φταίει μόνο ο καταχθόνιος κλέφτης των αστεριών ή οι ίδιοι οι άνθρωποι που δεν έχουν πια καιρό να μετράνε τ’ άστρα;

Περιοδικό : «Εφηβική πένα» Ιδέα, όνειρο, πραγματοποίηση!!! Από τη γέννηση μιας ιδέας μέχρι την υλοποίηση της υπάρχει ένας δυσκολοδιάβατος δρόμος. Φτιάξαμε, λοιπόν, ένα περιοδικό ποικίλης ύλης ανάλογα με τις ανησυχίες και τα ενδιαφέροντα του καθενός μας. Ερευνήσαμε, ενημερωθήκαμε, προβληματιστήκαμε, διαφωνήσαμε, συμφωνήσαμε, διασκεδάσαμε…..μ ά θ α μ ε !!! Με δυο λόγια, ήταν μια εμπειρία που ίσως και να μην την ξαναζήσουμε. Ήταν όμως αρκετή για να ανάψει τη φλόγα της αναζήτησης!

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημήτρης Βρύσαλης: Ανεπαρκή τα μέτρα στήριξης των φοιτητών στη μετακίνηση – Επίκαιρη ερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης

Επίκαιρη ερώτηση Βρύσαλη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης για τη μετακίνηση φοιτητών. Ζητά κάρτες απεριορίστων διαδρομών χαμηλού κόστους και παρέμβαση στα ΚΤΕΛ.

«Μια νύχτα που αντάμωσε ο Νίκος τον Γρηγόρη»: Μουσική παράσταση της Άννας Μπιθικώτση στην Ποταμίδα Κισσάμου

Ο Δήμος Κισσάμου και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων παρουσιάζουν στη Ποταμίδα την παράσταση «Μια νύχτα που αντάμωσε ο Νίκος τον Γρηγόρη» της Άννας Μπιθικώτση, αφιερωμένη σε Ξυλούρη και Μπιθικώτση.

Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης: Υπόλογη η περιφερειακή αρχή για τη δακοκτονία 2026

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης καταγγέλλει καθυστερήσεις, έλλειψη φαρμάκων και άγονες εργολαβίες στη δακοκτονία 2026. Ερωτήματα Μαρινάκη προς την περιφερειακή αρχή.

Σύλληψη δύο ανήλικων αλλοδαπών για επίθεση σε ανήλικο στη Σητεία

Σύλληψη δύο ανήλικων αλλοδαπών στη Σητεία για επίθεση σε ανήλικο. Συνελήφθησαν επίσης τρεις κηδεμόνες για παραμέληση εποπτείας. Προανάκριση από ΑΤ Σητείας.