15.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Γ. Βαρουφάκης: “Αν δεν είμαστε διατεθειμένοι για τη ρήξη θα υποταχθούμε όπως οι προηγούμενοι” – Τι δήλωσε για τα περιφερειακά αεροδρόμια

Ημερομηνία:

“Ούτε ρήξη ούτε mail Χαρδούβελη. Συνεχίζουμε με στόχο συμφωνία που θα οδηγήσει στην ανάκαμψη” δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης σχετικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Ανοιχτή ΕΡΤ και την ΕΡΤ3

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι ένας από τους βασικούς στόχους της διαπραγμάτευσης είναι να πειστούν οι εταίροι πως το καλό το δικό τους είναι η ανάπτυξη της Ελλάδας. “Όσο κι αν απευχόμαστε τη ρήξη, αν δεν είμαστε διατεθειμένοι να διανοηθούμε τη ρήξη τότε θα πρέπει να υποταχθούμε όπως υποτάχθηκαν οι προηγούμενοι” τόνισε.

Υποστήριξε επίσης ότι το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό αλλά πολιτικό δηλώνοντας σίγουρος ότι “τα οικονομικά ζητήματα μπορούμε να τα λύσουμε σε μια το πολύ δυο ώρες”.

Ερωτηθείς για την κριτική που ασκείται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε πως «μου αρέσει η έντονη αντιπαράθεση. Ο κόσμος μας βλέπει ενωμένους με τις διαφωνίες μας. Ως διαπραγματευτής, θέλω ένα κόμμα που να με ελέγχει και να με εγκαλεί. Αυτό είναι απαραίτητο σε μία διαπραγμάτευση, γιατί οι ανθρώπινες αντοχές δοκιμάζονται».

Στόχος της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις, υποστήριξε, είναι να σταματήσει την αυτοτροφοδοτούμενη κρίση και να αναδιανείμει τα βάρη. Όσον αφορά στις επαφές της Ελλάδας με άλλες χώρες, δήλωσε ότι το θέμα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους αφορά ένα ζήτημα που παραμένει εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας και εκεί θα λυθεί. «Η Ελλάδα», είπε, «έχει βεβαίως διμερείς σχέσεις, και στη βάση των κοινών μας συμφερόντων θα κάνουμε συμφωνίες, συναλλαγές και ανταλλαγές, με γνώμονα τη δική μας αντίληψη για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Ο κ. Βαρουφάκης εκτίμησε ότι «εκλογές δεν θα γίνουν» και απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενο ανασχηματισμό υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά». Για την πιθανότητα δημοψηφίσματος, ανέφερε ότι προβλέπεται από το Σύνταγμα της χώρας, ώστε να δίνει τη δυνατότητα στον ελληνικό λαό για πολύ μεγάλα ζητήματα να αποφαίνεται για το μέλλον του και σημείωσε πως «δεν είναι καθόλου κακό να σκεφτόμαστε τη δυνατότητα ενός δημοψηφίσματος».

Τέλος, σχετικά με το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε ότι “ένας από τους λόγους που εκλεχθήκαμε ήταν αυτό το ξεπούλημα των δημόσιων υπηρεσιών” ενώ έκανε ειδική αναφορά στην αποκρατικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, υποστηρίζοντας ότι: “Δε ξέρω άλλη χώρα στον κόσμο που να έχουν πουληθεί όλα τα αεροδρόμια στην ίδια εταιρεία και χωρίς τη συμμετοχή του κράτους. Στη Γερμανία αυτό δε θα το δεχόντουσαν”.

enikos.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...