Μιλώντας επί του νομοσχεδίου για τη φαρμακευτική κάνναβη που βρίσκεται σήμερα στην Ολομέλεια της βουλής και αναμένεται να ψηφιστεί εντός της ημέρας ο Γ. Βαρουφάκης πήρε ξεκάθαρη θέση σχετικά με τις ουσίες ευρύτερα, ωστόσο όπως εξήγησε δε θα δώσει τη θετική του ψήφο στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

«Το μεγαλύτερο δώρο στους εμπόρους των ουσιών, είναι η μεγαλύτερη καταστολή, που αυξάνει την τιμή, μειώνοντας την προσφορά. Ουσιαστικά η συζήτηση μεταξύ καταστολής και εμπορευματοποίησης καταλήγει να είναι μεταξύ πολιτικών που στηρίζουν τα υπερκέρδη μιας λούμπεν μαφίας και πολιτικών που στηρίζουν τα υπερκέρδη των πολυεθνικών ομίλων» είπε και πρόσθεσε: «Εμάς ως ΜέΡΑ25 η θέση μας είναι ξεκάθαρη και είναι γενναία θέση γιατί έχει και πολιτικό κόστος. Πλήρης αποποινικοποίηση της χρήσης και καμία εμπορευματοποίηση στην προσφορά. Και επειδή θα αναρωτηθεί κάποιος πώς γίνεται αυτό; Του απαντάμε, όπως γίνεται με την τεκνοθεσία, δεν είναι ποινικοποιημένη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι φτιάχνουμε μια αγορά εμπορίας παιδιών».

«Η αποποινικοποίηση είναι το μεγαλύτερο πλήγμα στην μαφία αυτή των εμπόρων των ουσιών και παράλληλα “ξενερώνει” όπως λέει και η νεολαία τους χρήστες, ρίχνοντας την τιμή στο μηδέν. Ούτε καταστολή που συνιστά δώρο στην λούμπεν μαφία, ούτε εμπορευματοποίηση που αποτελεί δώρο για τις πολυεθνικές λοιπόν» δήλωσε ακόμα. Όπως εξήγησε, το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση «δεν αντέχει αυτού του είδους τη σοβαρή κουβέντα και αφορά κάτι πολύ συγκεκριμένο στο οποίο θα έρθω αλλά για να είμαστε ξεκάθαροι η θέση του ΜέΡΑ25 είναι ούτε καταστολή, που είναι το δώρο στην ντόπια μαφία, ούτε η εμπορευματοποίηση που φέρνει η κυβέρνηση σήμερα που είναι ένα δώρο στην ολιγαρχία των πολυεθνικών».

Νομοσχέδιο για την φαρμακευτική κάνναβη

«Μέχρι να φέρει η Κυβέρνηση την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για την θεραπευτική κάνναβη ώστε να μπορούν να την χρησιμοποιούν οι πολίτες της χώρας μας, καλούμε την Κυβέρνηση να πάρει πίσω αυτό το νομοσχέδιο, αν και γνωρίζουμε πως δεν θα το κάνει αφού άγεται και φέρεται από συγκεκριμένα συμφέροντα» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι με το νομοσχέδιο «κρατάτε την καταστολή για την εγχώρια κοινωνία και αδειοδοτείτε ένα “χωράφι” φθηνό για τις πολυεθνικές ώστε να γίνεται εξαγωγή. Όσοι υπερψηφίσουν σήμερα το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης δεν στηρίζουν την θεραπευτική κάνναβη, αλλά την εξαγωγή προστιθέμενων αξιών στο εξωτερικό».

«Ο εθισμός είναι επικίνδυνος, αλλά δεν λύνεται με καταστολή, επιταχύνεται και αυξάνεται μέσω αυτής» δήλωσε χαρακτηριστικά.