17.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Γ. Βαρουφάκης στην Die Zeit: “Πώς ξέρω ότι το Grexit είναι σημαντικό κομμάτι του σχεδίου Σόιμπλε για την Ευρώπη; Γιατί μου το είπε!”

Ημερομηνία:

«Ο Σόιμπλε μου είπε ότι το Grexit είναι σημαντικό κομμάτι του σχεδίου του για την Ευρώπη», υποστηρίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης σε άρθρο του στην γερμανική εφημερίδα Die Zeit.

Τμήμα άρθρου που πρόκειται να δημοσιευτεί την Τρίτη στην γερμανική εφημερίδα Die Zeit δημοσίευσε στο προσωπικό του blog ο πρώην υπουργός οικονομικών.

«Πέντε μήνες έντονων διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και του Eurogroup ποτέ δεν είχαν πιθανότητες επιτυχίας», γράφει. «Καταδικασμένες να οδηγηθούν σε αδιέξοδο, σκοπός τους ήταν να ανοίξουν το δρόμο σε αυτό που ο Δρ. Σόιμπλε είχε αποφασίσει ότι ήταν “ιδανικό” πολύ πριν η κυβέρνηση μας εκλεγεί: ότι η Ελλάδα πρέπει να αφεθεί από την ευρωζώνη προκειμένου να αναγκαστούν σε πειθαρχία τα κράτη μέλη στο πολύ συγκεκριμένο πλάνο του για αναδιάρθρωση της ευρωζώνης.

  • Αυτά δεν είναι θεωρίες.
  • Πώς ξέρω ότι το Grexit είναι σημαντικό κομμάτι του σχεδίου Σόιμπλε για την Ευρώπη;
  • Γιατί μου το είπε!

»Έγραψα αυτό το άρθρο όχι ως Έλληνας πολιτικός που κριτικάρει τον γερμανικό τύπο για τη δυσφήμιση των λογικών μας προτάσεων, την άρνηση του Βερολίνου να σκεφτεί σοβαρά το μετριοπαθές σχέδιο για reprofiling χρέους, την πολιτική απόφαση της ΕΚΤ να προκληθεί ασφυξία στην κυβέρνησή μας, την απόφαση του Eurogroup να δώσει στην ΕΚΤ το πράσινο φως να κλείσει τις τράπεζές μας.

»Έγραψα αυτό το άρθρο ως Ευρωπαίος παρατηρητής του ξεδιπλώματος ενός συγκεκριμένου σχεδίου για την Ευρώπη: του σχεδίου του Δρ. Σόιμπλε.

Και ρωτώ μια απλή ερώτηση τους αναγνώστες της Die Zeit

Είναι αυτό ένα σχέδιο που εγκρίνετε;

Θεωρείτε αυτό το σχέδιο καλό για την Ευρώπη;»

FortuneGreece.com

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...