20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Γ. Βαρουφάκης: Στηρίζουμε τους αγώνες των περιβαλλοντικών κινημάτων σε τοπικό επίπεδο

Ημερομηνία:

Συζήτηση με εκπροσώπους περιβαλλοντικών κινημάτων της Κρήτης είχε στο Ηράκλειο της Κρήτης ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, η Αντιπρόεδρος της Βουλής Σοφία Σακοράφα, ο Βουλευτής Ηρακλείου Γιώργος Λογιάδης, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μιχάλης Κριθαρίδης και κλιμάκιο στελεχών του ΜέΡΑ25 Κρήτης, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος και υπεύθυνος τύπου Κρήτης του ΜέΡΑ25, Μάριος Διονέλλης.

Κατά την έναρξη της συζήτησης ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε πως το ΜέΡΑ25 είναι το μοναδικό κόμμα που τάσσεται εναντίον κάθε εξόρυξης, εναντίον του αεροδρομίου στο Καστέλι που συνδυάζει την κακία με την βλακεία και εναντίον των ανεμογεννητριών στη στεριά. “Στηρίζουμε τους αγώνες των περιβαλλοντικών κινημάτων σε τοπικό επίπεδο” επισήμανε ακόμη ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Συζητήθηκαν τα ζητήματα των εξορύξεων, των απορριμμάτων, της ενέργειας, του “υβριδικού” της Σητείας, της πρώην αμερικανικής βάσης Γουρνών που μετατρέπεται σε περίκλειστο καζίνο, του αεροδρόμιου στο Καστέλι, της Χρυσής, του Παλίγκρεμνου στην πλάκα που θέλουν να χτίσουν ξενοδοχείο, των φυσητήρων, των ακτογραμμών, της δικαιοσύνης και του ρόλου της σε όλα αυτά, αλλά και το ζήτημα της επέλαση της ΤΕΡΝΑ και της κάθε ΤΕΡΝΑ της ολιγαρχίας στον τόπο.

“Το να γίνει ένα μεγάλο εργοτάξιο η Κρήτη που γι’ αυτούς είναι όνειρο, για τις τοπικές κοινωνίες και τον ίδιο τον τόπο και το φυσικό περιβάλλον της Κρήτης είναι εφιάλτης” ανέφεραν χαρακτηριστικά και με μεγάλη αγωνία για τον τόπο τους οι εκπρόσωποι των περιβαλλοντικών οργανώσεων.

“Πρέπει να βρεθούμε όλοι μαζί κόντρα σε όλες αυτές τις πρακτικές που θυσιάζουν μελλοντικές αξίες για κάποιες πρόσκαιρες προσόδους δήθεν επενδυτών” σχολίασε από την πλευρά του καταληκτικά ο Γιάνης Βαρουφάκης.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...