22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Γ.Γ. νοσοκομειακών γιατρών: «Χιλιάδες θάνατοι από κορονοϊό είναι ξεκάθαρα κρατικές δολοφονίες με κυβερνητική ευθύνη»

Ημερομηνία:

Σφοδρή κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς για την πανδημία άσκησε ο γ.γ. της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος Παναγιώτης Παπανικολάου μιλώντας στο Κόκκινο 105.5 και στον Γιώργο Τραπεζιώτη.

Όπως είπε ο κ. Παπανικολάου «Έστω και τώρα, να γίνουν έστω και λίγα πράγματα από αυτά για τα οποία φωνάζουμε από τον Μάρτιο του 2020, για να σωθεί καμιά ζωή» ενώ προσέθεσε ότι «χρειαζόμαστε άμεσα προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, επίταξη άνευ όρων τουλάχιστον των κλινών ΜΕΘ των μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτηρίων. Τα είπαμε όλα αυτά στη συνάντησή μας χθες με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τα αιτήματά μας είναι ομόφωνα, ανεξάρτητα από τις πολιτικές τοποθετήσεις της καθεμιάς και του καθενός».

Όπως υπογράμμισε, «ζητάμε λοιπόν ενωμένοι από την κυβέρνηση Μητσοτάκη να κάνει το αυτονόητο, μπας και σωθούν ζωές ανθρώπων», πρόσθεσε ο κ. Παπανικολάου, τονίζοντας πως «χιλιάδες θάνατοι από αυτούς που ανακοινώνονται κάθε μέρα, είναι ξεκάθαρα κρατικές δολοφονίες με κυβερνητική ευθύνη! Όταν βγαίνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη Βουλή για να δικαιολογήσει την πανωλεθρία που έχει προκαλέσει, παρουσιάζει τον εαυτό του σαν αρνητή της εντατικής θεραπείας, ως αρνητή της ιατρικής επιστήμης, είναι φανερό πως έχει υιοθετήσει μια υπερασπιστική γραμμή πανικού γιατί κατανοεί και ο ίδιος πλέον πως συμβαίνουν κρατικές δολοφονίες με κυβερνητική ευθύνη. Αυτό που έκανε χθες ο κ. Μητσοτάκης ήταν πανικόβλητη απολογία».

Εξηγώντας το τι συμβαίνει με τις κλίνες ΜΕΘ των ιδιωτικών θεραπευτηρίων, ο κ. Παπανικολάου υπογράμμισε πως «ο κ. Πλεύρης ισχυρίζεται πως δήθεν έχουμε 1300 κλίνες ΜΕΘ στο ΕΣΥ και πως έχουμε δεσμεύσει όλες τις κλίνες ΜΕΘ των ιδιωτικών θεραπευτηρίων, για να βρίσκονται στη διάθεση του κράτους. Δηλαδή μας λέει, πως έχουμε συνολικά 1650 κλίνες ΜΕΘ. Πώς όμως τότε με 690 διασωληνωμένους, οι 150 να μένουν απ’ έξω όταν ισχυρίζεσαι πως έχεις 1650 ΜΕΘ; Αυτά είναι αστεία, νηπιώδη επιχειρήματα. Φυσικά και δεν έχουν στη διάθεσή τους όλες τις κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα. Και φυσικά δεν έχουν ούτε μία κλίνη του ιδιωτικού τομέα για περιστατικό Covid. Εμείς για τα περιστατικά Covid καιγόμαστε αυτή την περίοδο!».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...