18.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Γ. Δέλλης: Το αστικό κράτος δεν έχει προτεραιότητα τις λαϊκές ανάγκες αλλά τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων

Ημερομηνία:

Το αστικό κράτος δεν έχει προτεραιότητα να ικανοποιεί και να προστατεύει τις λαϊκές ανάγκες, αλλά τους επιχειρηματικούς ομίλους. Είναι το ίδιο κράτος που παραδίδει σημαντικούς τομείς της οικονομίας, όπως μεταφορές και συγκοινωνίες, ενέργεια, κ.α. στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και αφήνει τον κόσμο στο έλεος των φυσικών φαινομένων. Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής βλέπουμε σήμερα, στην Αττική Οδό, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τον ΔΕΔΔΗΕ που είναι ιδιωτικές εταιρείες, επισήμανε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του «ΑΝΤ1» για τις καταστροφές και το χάος που προέκυψε από την κακοκαιρία «Ελπίδα».

Υπογράμμισε ότι το εύκολο είναι τα προβλήματα να χρεωθούν στην ολιγωρία των αρμοδίων και την έλλειψη συντονισμού, όμως η μεγάλη εικόνα για το ΚΚΕ είναι ο χαρακτήρας και η λειτουργία του αστικού κράτους, γεγονός που αναδεικνύεται σε όλες τις φυσικές καταστροφές, όπως στα καμένα της Εύβοιας, τις πλημμύρες της Καρδίτσας, στους σεισμούς της Κρήτης.  τα αποτελέσματα των οποίων τα βλέπουμε σήμερα στην αττική οδό, την τραινοσε, τον δεδδηε που έχει γεμίσει με εργολάβους

Είναι το ίδιο κράτος που δεν προστατεύει τον λαό από την κακοκαιρία, αλλά εύκολα θα δώσει με τον νέο αναπτυξιακό νόμο 11 δις ευρώ στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, είναι το ίδιο αστικό κράτος που ενώ διατηρεί διαλυμένη την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, βρίσκει εύκολα χρήματα για να ταΐζει τους μεγάλους κλινικάρχες, είναι το ίδιο κράτος που έχει τσακίσει τον λαό στους φόρους και στους εφοπλιστές εφαρμόζει την εθελοντική φορολογία, σημείωσε ο Γ. Δελής.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ