16.8 C
Chania
Wednesday, May 8, 2024

Γ. Μανωλικάκης: Και οι 4 πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων της Κρήτης είμαστε στην Αθήνα, μαζί με τους αγρότες

Ημερομηνία:

Και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων βρίσκεται στην Αθήνα συμμετέχοντας μαζί με τους προέδρους και των άλλων εργατικών κέντρων της Κρήτης στην κινητοποίηση των αγροτών.

Είπε για τα επεισόδια:

“Πόλεμος! Οι αγρότες ήθελαν να μπούνε μέσα και να συναντηθούν με στελέχη του Υπουργείου και δεν μπήκανε. Και μετά άρχισε ο πόλεμος. Πολύ απλά.”

Ενώ για την κινητοποίηση ανέφερε:

“Εμείς βρισκόμαστε εδώ ως Εργατικά Κέντρα της Κρήτης για να συμπαρασταθούμε στον αγώνα των αγροτών, συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο γιατί τα προβλήματα τα δικά τους είναι και δικά μας προβλήματα από την άποψη ότι χτυπιούνται και οι εργαζόμενοι που έχουμε ένα κομμάτι γη. Εδώ είναι αγρότες από την Κρήτη αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Και οι 4 πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων της Κρήτης είμαστε εδώ. Είμαστε έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, έχουμε βάλει φωτιές για τα χημικά, μας έχουν ζώσει τα ΜΑΤ από γύρω – γύρω και περιμένουμε να δούμε τι θα κάνουμε.

Είναι πολύς κόσμος εδώ, αλλά έπρεπε να έφτανε ο κόσμος μέχρι την Ομόνοια. Έπρεπε να έχουν κατέβει όλοι οι αγρότες κάτω με αυτά που συμβαίνουν. Το Συντονιστικό είχε καλέσει και τους Αθηναίους, γιατί στην Αθήνα είναι πιο άσχημα τα πράγματα. Ο κόσμος έρχεται ακόμα εδώ. Μακάρι να κρατήσει για να τους δείξουμε ότι δε μπορούμε και δεν πάει άλλο. Αυτό που έχει γίνει, δεν πάει άλλο. Δεν είναι πρόβλημα μόνο των αγροτών, είναι συνολικά της κοινωνίας, του μικρομεσαίου, του επαγγελματία, του εργαζόμενου, για όλους είναι.”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πως κατασκευάζεται ένα (συνδεδεμένο) «πράσινο νησί»

Της Βάννας Σφακιανάκη Ξεκινώντας ενοχοποιείς τους νησιώτες λέγοντας ότι επιβαρύνουν...

Αντιπυρική προστασία: οι κομματικές φιέστες και ο λάθος προσανατολισμός

Του Λευτέρη Καρχιμάκη * Το νέο δόγμα πυρόσβεσης μας υπόσχεται...

«Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω δει τέτοιο βομβαρδισμό» – Δραματική η κατάσταση στη Ράφα

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν αναφερθεί ότι σκοτώθηκαν κατά τη...