17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Γ. Μηλιός: «Πρέπει να ρίξουμε τα 2 δις το χρόνο για τη νέα Σεισάχθεια»

Ημερομηνία:

«Η κατάσταση με τις ελληνικές τράπεζες δεν έχει περιθώριο για πανηγυρισμούς, τα κόκκινα δάνεια είναι μεγάλη πληγή» σημειώνει ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των stress tests των τραπεζών.

“Ναι μεν είναι μια θετική είδηση όταν οι τράπεζες δεν βρίσκονται σε κλίμα πανικού, κι αυτό ήταν αναμενόμενο, ωστόσο οι ελληνικές τράπεζες είναι στη δυσμενέστερη θέση από όλες, σε ότι αφορά τα κόκκινα δάνεια. Κι αυτό στραγγαλίζει την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας”, τονίζει ο Γ. Μηλιός.

“Εμείς λέμε πως από τα 11, 4 δις που περισσεύουν από το ΤχΣ , πρέπει να ρίξουμε τα 2 δις το χρόνο για τη νέα Σεισάχθεια που είπαμε και στη ΔΕΘ, για τα κόκκινα δάνεια, ουσιαστικά για την ανακούφιση της κοινωνίας. Ενώ η κυβέρνηση μας λέει ότι πρέπει να τα γυρίσουμε πίσω στους δανειστές, για να μειώσουν το χρέος”, επισημαίνει.

Ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, κατέληξε: “Τίποτα δεν θα μείνει όπως είναι γιατί έρχονται εκλογές. Δεν υπάρχει μηχανισμός που να επιβάλλει σε ένα λαό να μην ασκήσει τα δικαιώματα που απορρέουν από την λαϊκή κυριαρχία, και με την ορμή που θα δημιουργήσει η ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και η νέα κυβέρνηση της Αριστεράς, θα είναι πολύ δύσκολο οι εκβιασμοί να πιάσουν τόπο”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...