18.8 C
Chania
Friday, May 17, 2024

Γ. Μιχελογιαννάκης: Εκανα δημοσκόπηση στους ψηφοφόρους και ψήφισα “Ναι σε όλα”

Ημερομηνία:

Τελικά πώς ψήφισε ναι ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης; Και πώς να το έχετε προσέξει αφού την ώρα της ψηφοφορίας ο κ. Μιχελογιαννάκης… κρύφτηκε πίσω από μια κολόνα της αίθουσας της Ολομέλειας (για να μην τον… πιάνει η κάμερα) και πέταξε ένα αχνό «Ναι σε όλα».

Τον ρώτησα ευθέως γιατί αυτή τη φορά ψήφισε Μνημόνιο ενώ άλλαξε στο παρελθόν δύο κόμματα (ΠαΣοΚ και ΔΗΜΑΡ) για να μην ψηφίσει μνημόνια. Και ιδού η απάντησή του, η οποία, κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να διδάσκεται σε πανεπιστήμια στο μάθημα της Πολιτικής Επιστήμης:«Εκανα δημοσκόπηση ανάμεσα στους ψηφοφόρους μου και βγήκε με συντριπτική πλειοψηφία ότι πρέπει να ψηφίσω το Ασφαλιστικό» είπε, για να συμπληρώσει ευθύς αμέσως:

«Ρώτησα τον κόσμο, βλέπετε…». Αυτό εξηγεί και το γεγονός ότι εδώ και αρκετό καιρό είχε εξαφανιστεί από τα κανάλια. Ρωτούσε όλο αυτό το διάστημα τον κόσμο «να ψηφίσω ή να μην ψηφίσω;». Πάντως, όπως λέει, δεν τον τύπτει η συνείδησή του επειδή αυτή τη φορά κατάφερε και ψήφισε Μνημόνιο γιατί, όπως έλεγε, «θα μπούμε τώρα στη διαγραφή του χρέους, δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική λύση – άλλωστε, μου είπε ο κόσμος να ψηφίσω…».

Βηματοδότης
"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδηλώσεις στα Σφακιά για τη Μάχη της Κρήτης

Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και ο Δήμος Σφακίων προσκαλούν στην εκδήλωση για...

Πώς έγινε η διάσωση 42 μεταναστών ανοιχτά της Παλαιόχωρας – Δύο συλλήψεις

42 συνολικά άτομα περισυνέλλεξαν οι αρχές στην πολύωρη επιχείρηση...

Σειρά κλοπών από 42χρονο Σουηδό στα Χανιά

Χθες, ένας 42χρονος Σουηδός συνελήφθη στα Χανιά κατηγορούμενος για...