19.8 C
Chania
Tuesday, October 1, 2024

Γ. Πετράκης: Υποστελεχωμένα τα νοσοκομεία, συνεχίζεται το brain drain γιατρών

Ημερομηνία:

Το νοσοκομείο Χανίων, όπως και άλλα νοσοκομεία της χώρας, είναι εξαιρετικά υποστελεχωμένα και θα δυσκολευτούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες το επόμενο διάστημα υποστήριξε μιλώντας στο RadioMe ο γιατρός του ΕΣΥ και υποψήφιος βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πετράκης, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι ο τελευταίος νόμος που πέρασε από τη βουλή το υπουργείο Υγείας δεν θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.

«Σε καμία περίπτωση αυτός ο νόμος δεν βοηθά το ΕΣΥ, δίνοντας τη δυνατότητα στους γιατρούς να μπορούν να εργαστούν παράλληλα και στον ιδιωτικό τομέα. Μέχρι τώρα ο νόμος δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα και αντίθετα θα οδηγήσει σε περαιτέρω διάλυση του ΕΣΥ. Δυστυχώς ο μόνος που θα ζημιωθεί είναι τελικά ο ασθενής. Για το λόγο αυτό εμείς θα παλέψουμε, ώστε να ανατραπεί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πετράκης.

Μιλώντας ειδικά για το νοσοκομείο Χανίων ανέφερε ότι η διαρκής υποστελέχωση έχει δημιουργήσει εντονότατο πρόβλημα, με αποτέλεσμα σήμερα πολλές κλινικές να αδυνατούν να καταρτίσουν πρόγραμμα εφημεριών. «Εγώ προσωπικά, ως επιμελητής Β’ κάνω δέκα εφημερίες και αναρωτιέμαι πόσες περισσότερες θα πρέπει να κάνω. Είμαι 38 ετών σήμερα και αντέχω σωματικά, όμως υπάρχουν πολλοί γιατροί που κοντεύουν την ηλικία των 70 ετών, έχοντας φτάσει μέχρι και σε τέσσερις παρατάσεις για τη συνταξιοδότησή τους», ανέφερε ο κ. Πετράκης, επισημαίνοντας ότι η αντικατάσταση πολλών συναδέλφων του, που έχουν υπερβεί το ηλικιακό όριο συνταξιοδότησης, έπρεπε να είχε υλοποιηθεί προ διετίας.

Ο κ. Πετράκης είπε ακόμη ότι το brain drain συνεχίζεται στους υγειονομικούς, καθώς πολλοί νέοι γιατροί επιλέγουν να αναζητήσουν δουλειά στο εξωτερικό, όχι μόνο διότι θα έχουν καλύτερες οικονομικές απολαβές, αλλά παράλληλα επειδή στα ελληνικά νοσοκομεία έχουν διαμορφωθεί αντίξοες συνθήκες.

Πέρα από τα θέματα της υγείας, ο κ. Πετράκης στη συνέντευξή του μίλησε για την απόφασή του να συστρατευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και να διεκδικήσει την ψήφο των συμπολιτών του, αναφέρθηκε στην πολιτική αλλαγή, που όπως είπε έχει ανάγκη η χώρα. Εξέφρασε ακόμη την βεβαιότητα ότι ειδικά στο νομό Χανίων το κόμμα του συγκρότησε ένα εξαιρετικό, όπως είπε, ψηφοδέλτιο, με προσωπικότητες που έχουν προσφέρει στην τοπική κοινωνία και με τις οποίες «όλοι μαζί θα παλέψουμε για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και την δημιουργία προοδευτικής κυβέρνησης, με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα».

radiome.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

12ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων: Δωρεάν εργαστήρια και masterclasses

Για μια ακόμη χρονιά στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων υπάρχει...

Σοβαρό τροχαίο στα Χανιά: Τραυματίστηκε μοτοσικλετιστής

Ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθες το βράδυ στην...

Ανδρουλάκης από Ηράκλειο: «Στις επόμενες εκλογές δε θα είναι πράσινη μόνο η Κρήτη αλλά η μισή Ελλάδα»

Στο Ηράκλειο μίλησε το βράδυ της Δευτέρας ο Νίκος Ανδρουλάκης. Λίγες...