15.8 C
Chania
Δευτέρα, 2 Μαρτίου, 2026

Γ. Ραγκούσης: Επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες μας για πρωτοφανή νοσηρά φαινόμενα παρακράτους και παρααστυνομίας

Ημερομηνία:

«Επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες μας, τεκμηριώθηκαν οι καταγγελίες μας», αναφέρει σχετικά με το σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος 55 ατόμων για τη δράση τους στο βόρειο Αιγαίο ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

«Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, αργά χθες το βράδυ, ανακοίνωσε ότι σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία σε βάρος (55) ατόμων, για κρούσματα που καταγγείλαμε ως πρωτοφανή νοσηρά φαινόμενα παρακράτους και παρααστυνομίας.

»Μετά από αυτήν την επίσημη εξέλιξη, ο κ. Μητσοτάκης καθώς και ο εκπρόσωπός του -που με διαρκείς του δηλώσεις απέδιδε αυτές τις δράσεις σε δήθεν μέλη της θεσμοθετημένης εθνοφυλακής- αποδεικνύεται πως ψεύδονταν. Κυρίως όμως αποδεικνύεται ότι επιχείρησαν να νομιμοποιήσουν και να προστατεύσουν αυτά τα τάγματα παρααστυνομίας, διότι προφανώς γνωρίζουν καλά πως η τερατογένεσή τους είναι αποτέλεσμα των δικών τους απαράδεκτων πολιτικών στα νησιωτικά μας σύνορα», αναφέρει ο κ. Ραγκούσης.

Δικογραφία κατά 65 ατόμων σε Λέσβο και Σάμο

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διάκριση για τον Δήμο Καντάνου–Σελίνου στα Greek Green Awards 2026

Ο Δήμος Καντάνου–Σελίνου διακρίθηκε στα Greek Green Awards 2026 για το έργο μετατροπής του πρώην ΧΥΤΑ Πελεκάνου σε φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 470 kW.

Πανελλαδικές στάσεις εργασίας από τη Δ.Ο.Ε. για τις υποχρεωτικές υπερωρίες στα σχολεία

Η Δ.Ο.Ε. κηρύσσει πανελλαδικές στάσεις εργασίας από 2/3 έως 31/3/2026 για τις υποχρεωτικές υπερωρίες. Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για τα κενά στα σχολεία.

38ο Σκακιστικό Μαθητικό Ατομικό Πρωτάθλημα Ν. Χανίων: Μεγάλη συμμετοχή 262 μαθητών από όλο τον νομό

262 μαθητές από όλο τον νομό Χανίων συμμετείχαν στο 38ο Σκακιστικό Μαθητικό Πρωτάθλημα στα Χανιά. Διεκδίκησαν πρόκριση για Πανελλήνιο και Παγκρήτιο πρωτάθλημα.

Εργασίες κλαδέματος από τον Δήμο Χανίων την Τρίτη 3 Μαρτίου

Εργασίες κλαδέματος προγραμματίζονται την Τρίτη 3 Μαρτίου στα Χανιά, στην οδό Μάρκου Μπότσαρη 94 και στην οδό Μανουσογιαννάκηδων. Προβλέπονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.