16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Γ. Σακελλαρίδης: «Η ΝΔ έχει συνηθίσει να είναι η Ελλάδα απούσα από τις διεθνείς και ευρωπαϊκές εξελίξεις»

Ημερομηνία:

Θυμίζουμε πως η ΝΔ χαρακτήρισε «λόγια του αέρα τους παλληκαρισμούς του κ. Τσίπρα και του υπουργού του […] που κατέληξαν  στο αντίθετο αποτέλεσμα», αναφορικά με την ελληνική στάση στο Συμβούλιο των Υπ. Εξωτερικών της ΕΕ όπου συζητήθηκε το θέμα των κυρώσεων προς τη Ρωσία.

Η πλήρης απάντηση του Γ. Σακελλαρίδη στη ΝΔ έχει ως εξής:

Τη στιγμή που η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ Φ. Μογκερίνι παραδέχεται ότι η Ελλάδα κράτησε «ιδιαίτερα θετική στάση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να φτάσουμε σε μια συναινετική ουσιαστική και αξιόπιστη απόφαση», η ΝΔ είδε «λόγια του αέρα» και «κομματικές επικοινωνιακές σκοπιμότητες».

Όχι μόνο δεν αποφασίστηκαν νέες κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας, αλλά μειώθηκε ο χρόνος ανανέωσης των υφισταμένων σε σχέση με την αρχική εισήγηση στη Σύνοδο, κατόπιν της καθοριστικής συμβολής και της ελληνικής πλευράς. Παράλληλα, αφαιρέθηκε όποια αναφορά σε ενίσχυση οικονομικών κυρώσεων.

Είναι σαφές ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει συνηθίσει να είναι η Ελλάδα απούσα από τις διεθνείς και ευρωπαϊκές εξελίξεις. Καλούμε τη ΝΔ αν έχει αποφασίσει να μην αποδέχεται τις διεθνώς αναγνωρισμένες επιτυχίες της Ελληνικής Κυβέρνησης, τουλάχιστον να μη διαστρεβλώνει την πραγματικότητα.

left.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...