14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Γ. Σταθάκης: Αισιόδοξος για συμφωνία στο Eurogroup

Ημερομηνία:

Αισιοδοξία για την έκβαση του Eurogroup  εξέφρασε ο Γ. Σταθάκης και τόνισε πως το πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή είναι για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

“Η κυβέρνηση έχει πετύχει να υπάρχει μια πολύ μεγάλη σύγκλιση σε ένα κείμενο το οποίο διατηρεί αυτά τα οποία διεκδικούσαμε από την αρχή. Υπάρχει μια ένταση ακόμα για το θέμα κάποιων διαφωνιών, κυρίως από τη Γερμανία, αλλά εγώ είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι σήμερα θα έχουμε, με λίγη πολιτική βούληση, και κατάληξη”, είπε ο κ. Σταθάκης και πρόσθεσε: “Αν δεν υπάρξει συμφωνία, προφανώς, δεν έχει άλλους θεσμούς παρά μόνον το Συμβούλιο Αρχηγών το οποίο θα αποφανθεί οριστικά γι αυτά τα οποία θα τελούν υπό εκκρεμότητα. Θεωρώ, πάντως, ότι επειδή είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό σύγκλισης, ότι υπάρχουν περιθώρια, ακόμα και σήμερα, να καταλήξουν”.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιες από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης να μην προχωρήσουν, λόγω τις διαπραγμάτευσης με τους εταίρους και δανειστές, ο κ. Σταθάκης απάντησε: “Νομίζω ότι οτιδήποτε δεν έχει δημοσιονομικό κόστος και εμπίπτει στην κατηγορία δημοσιονομικού οφέλους θα προχωρήσει. Το δεύτερο που θα προχωρήσει είναι αν η σημερινή συμφωνία περιλαμβάνει και αυτό στο οποίο υπάρχει μια συναίνεση, το πρόγραμμα της ανθρωπιστικής κρίσης. Το πρώτο και βασικότερο είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. Κι αυτό είναι το πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει το υπουργείο μου”.

Σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση για τα “κόκκινα δάνεια” ο υπουργός είπε ότι η κυβέρνηση δεν είναι ακόμα έτοιμη, διότι το ζήτημα είναι σύνθετο. Θα γίνει σε μερικούς μήνες, “στη σωστή στιγμή και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”, είπε και σημείωσε ότι “το άμεσο είναι να υπάρξει προστασία της πρώτης κατοικίας από κίνδυνο πλειστηριασμών”.

Ο υπουργός επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη όπου είχε συνάντηση με στελέχη του κόμματος για την πορεία της κυβέρνησης.

Αύριο το πρωί θα μιλήσει σε κλειστή συνεδρίαση της Παρευξείνιας Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...