16.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Γ. Σταθάκης: Απρόθυμη η κυβέρνηση να συγκρουστεί με τα συμφέροντα του λαθρεμπορίου καυσίμων

Ημερομηνία:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι ως κυβέρνηση θα κινηθεί προς την κατεύθυνση της άντλησης εσόδων για τα δημόσια ταμεία από αυτή τη πηγή φοροαποφυγής και φοροκλοπής και για την μείωση της φορολογίας επί του πετρελαίου θέρμανσης»

Η δήλωση του Γ. Σταθάκη για το λαθρεμπόριο στην αγορά καυσίμων

«Εν μέσω της σημερινής φοροεπιδρομής μια γνωστή πηγή εσόδων από την οποία το δημόσιο θα μπορούσε να αντλεί έσοδα 1 δις ευρώ ετησίως παραμελείται συστηματικά. Το πρόβλημα με την λαθρεμπορία καυσίμων είναι γνωστό από τις κυβερνήσεις και τη δημόσια διοίκηση εδώ και χρόνια ενώ σήμερα είναι γνωστές οι απαιτήσεις σε τεχνικά και διοικητικά μέσα για την αντιμετώπιση του.

Η δικομματική κυβέρνηση αποδεικνύεται για μια ακόμη αναντίστοιχη των περιστάσεων και απρόθυμη να συγκρουστεί με εγκατεστημένα συμφέροντα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι ως κυβέρνηση θα κινηθεί προς την κατεύθυνση της άντλησης εσόδων για τα δημόσια ταμεία από αυτή τη πηγή φοροαποφυγής και φοροκλοπής και για την μείωση της φορολογίας επί του πετρελαίου θέρμανσης».

left.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ