14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Γ. Σταθάκης: Εντός της εβδομάδας πρωτοβουλίες για την επανεκκίνηση της οικονομίας

Ημερομηνία:

Θετικό βήμα προς τα μπρος χαρακτήρισε την απόφαση του Εurogroup στο Κόκκινο ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών και Ναυτιλίας, Γιώργος Σταθάκης, και συμπλήρωσε ότι η ελληνική πλευρά επιθυμεί να επιτευχθεί ένα νέο πλαίσιο συμφωνίας με τους εταίρους μέχρι την αξιολόγηση του Απριλίου.

Από τις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης η επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας.   Ο κ. Σταθάκης τόνισε πως υπάρχει ανοιχτό παράθυρο για να βρεθεί λύση και με το πρόβλημα της μεταβατικής χρηματοδότησης εντός του μηνός, μέχρι το προβλεπόμενο διάστημα – τέλη Απριλίου. Ενώ χαρακτήρισε παραπλανητικές τις απόψεις που θέλουν να προσομοιάσουν τις σημερινές διαπραγματεύσεις και το σημερινό πλαίσιο που κινείται η κυβέρνηση με μια παραλλαγή της τρόικα και των παλιών μνημονίων.  

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο κόσμος κάνει υπομονή και πιστεύει στην κυβέρνηση, αλλά θέλει να δει και στην πράξη τις προεκλογικές εξαγγελίες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ επανεκκίνησης της οικονομίας

Με βάση το παραπάνω συμπέρασμα ο κ. Σταθάκης δήλωσε πως η κυβέρνηση θα επιταχύνει, εντός εβδομάδας, τις πρωτοβουλίες για να επανεκκινηθεί η οικονομία:

α) Πρωτοβουλίες για την προστασία της πρώτης κατοικίας,

β) Κινητοποίηση του ΕΣΠΑ, μέτρα φιλικά προς την νεανική επιχειρηματικότητα, απλοποίηση της γραφειοκρατίας, στήριξη επιχειρηματικών σχεδίων,

γ) Εντός τριών μηνών να απεγκλωβιστεί ο αναπτυξιακός νόμος, που πρακτικά έχει παγώσει εδώ και 6 μήνες,

δ) Στήριξη νέων υποδομών στον τουρισμό και στην περιφερειακή ανάπτυξη.

left.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ