17.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

Γ. Σταθάκης: “Επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες” | Βίντεο

Ημερομηνία:

Την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, βάζοντας έτσι τέλος στην «ασυλία» των μεγαλοκαναλαρχών, που εδώ και χρόνια θησαυρίζουν εις βάρος του ελληνικού λαού, πληρώνοντας… ψίχουλα στο ελληνικό Δημόσιο, μέσω της «προσωρινής» αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας.

Ο κ. Σταθάκης επεσήμανε την αποτυχία του αναπτυξιακού μοντέλου με βάση τις ιδιωτικοποιήσεις, τις κοινωνικές ανισότητες, της μείωσης του κράτους και της φορολογίας.

Ανέφερε την απουσία κτηματολογίου, που έχει επισημάνει ο Ελευθέριος Βενιζέλος, και σχολίασε δεικτικά: «Δεν θυμάμαι ούτε μία δόση του μνημονίου που να κινδύνευσε να μην δοθεί επειδή δεν υπάρχει κτηματολόγιο».

Οι αρχές του νέου αναπτυξιακού μοντέλου, σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, είναι η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, η προστασία του περιβάλλοντος όπως των αρχαιολογικών χώρων, τα αδιαπραγμάτευτα δημόσια αγαθά, η νέα ισορροπία ανάμεσα στο κράτος και τους ιδιώτες και η απάλυνση, όπως είπε, της τεράστιας «γκρίζας ζώνης» που καταλαμβάνει το χώρο ανάμεσα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

«Πρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνατότητες της γεωργίας και της μεταποιητικής οικονομίας», είπε ο κ. Σταθάκης αναφερόμενος στον πρώτο άξονα ανάπτυξης και συνέχισε ανακοινώνοντας τα εξής:

  • Ξεκινά η μεγάλη μεταστροφή στο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας, αφού το προηγούμενο, με επίκεντρο τις τράπεζες, οδήγησε τη χώρα στα βράχια.
  • Το Μνημόνιο ήταν ιδιωτικοποιήσεις, άνοιγμα κοινωνικών ανισοτήτων στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και συρρίκνωση του κράτους. Όλα απέτυχαν.
  • Μείωση κοινωνικών ανισοτήτων, σεβασμός περιβάλλοντος, προστασία δημόσιων αγαθών, όχι τραπεζοκεντρικό σύστημα, νέα ισορροπία κράτους-ιδιωτών.
  • Δημιουργούμε φορέα ρύθμισης ή διαγραφής δανείων φτωχότερων δανειοληπτών και κανονιστικό πλαίσιο αποπληρωμής κάθε στεγαστικού δανείου.
  • Ο νέος αναπτυξιακός νόμος έρχεται σε μετωπική ρήξη με το παλαιό καθεστώς, προτάσσοντας την ένταξη κοινωνικών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
  • Τις Κυριακές τα μαγαζιά θα είναι κλειστά
  • Δημιουργούμε Κέντρα Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων,που θα μεσολαβούν μεταξύ επιχειρήσεων-Δημοσίου.Έμφαση στη στήριξη των εξαγωγικών επιχειρήσεων.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=93nPBQxcpl8″]

Με πληροφορίες από newsbomb.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...