15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Γ. Σταθάκης: “Θα είμαστε η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα χρεωκοπήσει για 5 δισ. ευρώ”

Ημερομηνία:

Με δήλωση που έκανε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης προειδοποίησε ότι εάν η Γερμανία και οι άλλες κυβερνήσεις της ευρωζώνης δεν μαλακώσουν τη θέση τους και παραμείνουν άκαμπτες σχετικά με την παροχή χρηματοδότησης-γέφυρα, η Ελλάδα «θα είναι η πρώτη χώρα που θα χρεοκοπήσει για 5 δισ. ευρώ». Κρούει δε τον κώδωνα του κινδύνου για την ρευστότητα.

Η Ελλάδα θα μπορούσε να ξεμείνει από χρήματα στις αρχές του επόμενου μήνα εάν οι διεθνείς πιστωτές της δεν επεκτείνουν περαιτέρω κεφάλαια για τη χώρα, αναφέρουν Έλληνες αξιωματούχοι σύμφωνα με το Dow Jones Newswires.

«Θα έχουμε πρόβλημα ρευστότητας τον Μάρτιο εάν δεν βελτιωθούν οι φόροι» δήλωσε ο κ. Σταθάκης, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires.

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο άλλοι αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι η χώρα θα έχει δυσκολία να πληρώσει συντάξεις και άλλες υποχρεώσεις πέραν του Φεβρουαρίου.

Η Ελλάδα θέλει να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους του διεθνούς πακέτου διάσωσης μέχρι τον Ιούνιο. Ζητάει από άλλες κυβερνήσει τις ευρωζώνης να της χορηγήσουν μία χρηματοδότηση γέφυρα για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις στο μεταξύ, η οποία σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη ανέρχεται σε 4-5 δισ. ευρώ.

Εάν η Γερμανία και οι άλλες κυβερνήσεις της ευρωζώνης δεν μαλακώσουν τη θέση τους σχετικά με την παροχή χρηματοδότησης-γέφυρα, δήλωσε ο κ. Σταθάκης, η Ελλάδα «θα είναι η πρώτη χώρα που θα χρεοκοπήσει για 5 δισ. ευρώ».

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με νωρίτερο δημοσίευμα του Dow Jones Newswires που επικαλείται τέσσερις αξιωματούχους, σε συνάντηση ανώτατων αξιωματούχων των οικονομικών υπουργείων την Πέμπτη, η Ελλάδα ζήτησε την άδεια να αντλήσει επιπλέον 4,5 δισ. ευρώ σε βραχυπρόθεσμο χρέος -ένα αίτημα που απορρίφθηκε αμέσως από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

capital.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ