22.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Γ. Σταθάκης: Προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η στήριξη των εργαζόμενων

Ημερομηνία:

Η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ,η θεσμοθέτηση της ετήσιας τιμαριθμικής αναπροσαρμογής στο ύψος του πληθωρισμού τουπροηγούμενου έτους, η αύξηση των μισθών κατά 10% στον δημόσιο τομέακαι το ξεπάγωματων τριετών στον ιδιωτικό, η κατοχύρωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και η κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών ρυθμίσεων της ΝΔ (νόμος Χατζηδάκη, ρυθμίσειςγια τις ΣΣΕ), βρίσκονται στον πυρήνα του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τόνισε ο υπεύθυνος για το πρόγραμμα και υποψήφιος βουλευτής Χανίων Γιώργος Σταθάκης, κατά την επίσκεψή τουστο Εργατικό Κέντρο Χανίων.Μαζί με τη στήριξη της δημόσιας υγείας και παιδείας και την κοινωνική πολιτική, αποτελούν τους πυλώνες συνοχής της κοινωνίας και άμβλυνσης των ανισοτήτων, βασικούς στόχους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο κ. Σταθάκης επισκέφτηκε και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων κι ενημερώθηκε από τον Πρόεδρό του κ. Δημήτρη Βιριράκη. Διαπίστωσε, ότι το έργο του Λιμενικού Ταμείου έχει περιοριστεί σημαντικά, ουσιαστικά μόνο στην ανάθεση μελετών, όπως και οι χρηματοδοτήσεις. Ενδεικτικό παράδειγμα συνιστά το λιμενικό καταφύγιο του Γαλατά, το οποίο επίσης επισκέφτηκε ο πρώην Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, έργο που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με εκκρεμή την τέταρτη φάση του, αφού η ΝΔ δεν τη χρηματοδότησε.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον...