21.8 C
Chania
Monday, May 20, 2024

Γ. Σταθάκης: Τίποτα δεν θα αλλάξει στην πολιτική της κυβέρνησης – Σταθερό «όχι» στην εκποίηση δημόσιων δομών στα Χανιά

Ημερομηνία:

Συνοπτικά περιέγραψε τη χθεσινή συνάντηση Σαμαρά – Μέρκελ, στον Κρήτη Fm 101.5 και στην Κατερίνα Πολύζου, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χανίων και υπεύθυνος Τομέα Ανάπτυξης, Γιώργος Σταθάκης.

Ο κ. Σταθάκης επεσήμανε ότι από τη συνάντηση γίνεται σαφές ότι με αυτή την κυβέρνηση δεν υπάρχει πιθανότητα εξόδου από το μνημόνιο, δεν υπάρχει άμεση ελάφρυνση του χρέους και ότι δεν θα είναι εφικτή η δημοσιονομική χαλάρωση.

Το ενδεχόμενο επιβολής ενός τρίτου μνημονίου εναπόκειται στην πολιτική βούληση των εταίρων μας, που έχουν λόγους να θέλουν το ‘πείραμα’ της Ελλάδας να συνεχιστεί, τόνισε ο κ. Σταθάκης ο οποίος εκτιμά ότι οι εθνικές εκλογές είναι πια επιβεβλημένες, δεδομένης της αδυναμίας της κυβέρνησης να δώσει απαντήσεις στα πιο κρίσιμα ζητήματα της χώρας.

Την ίδια ώρα, χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της Deutsche Welle αναφορικά με την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο και τη συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ.

«Σκοπός της επίσκεψης του έλληνα πρωθυπουργού ήταν να εκθέσει στην καγκελάριο την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τα μελλοντικά οικονομικά του σχέδια και να ζητήσει την παροχή στήριξης της Άγκελα Μέρκελ για ορισμένα από αυτά», σημειώνεται στο άρθρο, που κάνει εκτενή αναφορά στα όσα είπε κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξής του με τη Γερμανίδα καγκελάριο ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Από την πλευρά της, όπως επισημαίνει η Deutsche Welle, η Άνγκελα Μέρκελ απέφυγε να σχολιάσει τα σχέδια και τις προσδοκίες του κ. Σαμαρά, δήλωσε όμως ευχαριστημένη με το ρόλο που διαδραματίζει, ενώ αναφερόμενη στα οικονομικά τεκταινόμενα της χώρας δήλωσε ότι «είναι πολύ ευχάριστο ότι στην Ελλάδα υπάρχουν οπωσδήποτε αρκετά θετικά μηνύματα και ότι πιθανώς η χώρα θα μπορούσε να φτάσει σύντομα στο κατώφλι της ανάπτυξης».

Απευθυνόμενη στους Έλληνες πολίτες, η καγκελάριος τόνισε ότι έχει επίγνωση των δυσκολιών που περνά η χώρα, καθώς και της υψηλής ανεργίας, και διαβεβαίωσε ότι «τα πρώτα τρυφερά βλαστάρια της επιτυχίας των προσπαθειών είναι ορατά και από γερμανικής πλευράς θα κάνουμε τα πάντα για να τις στηρίξουμε». Ανάλογες διατυπώσεις χρησιμοποίησε και αναφορικά με τη συνεργασία της Ελλάδας με την τρόικα. Κάνοντας λόγο για «διάφορες ευχάριστες εξελίξεις», εξέφρασε την ελπίδα να μπορέσουν να «εδραιωθούν».

«Με άλλα λόγια, ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει κερδίσει τη στήριξη της καγκελαρίου για κανένα από τα συγκεκριμένα αιτήματά του», συμπεραίνει το άρθρο, και καταλήγει: «Το Βερολίνο βλέπει την ανάκαμψη οικονομίας της χώρας σε ένα εμβρυακό στάδιο και την πορεία των μεταρρυθμίσεων ασταθή. Γι’ αυτό το λόγο θα προτιμούσε τη διατήρηση της «έξωθεν πίεσης». Ως εκ τούτου, τα σχέδια του κ. Σαμαρά μάλλον δύσκολα θα πραγματοποιηθούν. Τουλάχιστον όχι στο άμεσο μέλλον».

Η κυβέρνηση δρομολογεί την εκχώρηση όλων των δημόσιων χώρων και στα Χανιά…

  • Αεροδρόμιο Χανίων
  • Πρώην Ψυχιατρείο
  • Στρατόπεδο Μαρκοπούλου;

Αναφερόμενος στην παραχώρηση σε ιδιώτες του αεροδρομίου Χανίων), ο κ. Σταθάκης δήλωσε ότι συνιστά μια καταστροφική επιλογή, πολλαπλά επιζήμια για την οικονομία, την ανάπτυξη και την κοινωνία.

Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τον κίνδυνο δημιουργίας μονοπωλίων και τις συνακόλουθες δυσμενείς επιπτώσεις στον τουρισμό και τις μεταφορές, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χανιώτης βουλευτής, ο οποίος επίσης υπενθύμισε την καθολική άρνηση των φορέων του νομού. Το ίδιο, είπε ο κ. Σταθάκης, ισχύει για όλες τις δημόσιες εκτάσεις.


To ηχητικό απόσπασμα από την πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΚΡΗΤΗ FM 101.5 “Καφές με Σχόλια”, κάθε μέρα 08.00 – 10.00 με την Κατερίνα Πολύζου | Τετάρτη 24-09-2014

[youtube id=”GObbpKHxwZU” width=”620″ height=”360″]

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ερντογάν: «19 Μαΐου ημέρα ξεσηκωμού κατά της εχθρικής κατοχής του έθνους μας»

Ανακοίνωση έβγαλε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσω ανάρτησης,...

Παραμένουν κλειστά τα μικροβιολογικά εργαστήρια και στα Χανιά

Την απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους από την...

Η Πανσπουδαστική καταγγέλλει καταστροφή συνδικαλιστικού υλικού

Καταστροφή συνδικαλιστικού υλικού καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η φοιτητική...

Το ΚΚΕ (μ-λ) Χανίων ζητά την αποχή από τις ευρωεκλογές

Με αφορμή τις επικείμενες ευρωεκλογές το ΚΚΕ(μ-λ) Χανίων σε...