21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Γ. Στουρνάρας: «Τα ελληνικά νοικοκυριά μπορούν να αντέξουν την ακρίβεια. Έχουν αποταμιεύσεις»

Ημερομηνία:

Την αισιοδοξία του εξέφρασε ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, όσον αφορά τις επιπτώσεις του πολέμου της Ουκρανίας στην ελληνική οικονομία και την Ευρωζώνη, τονίζοντας μάλιστα ότι ακόμα και μια κατάρρευση της ρωσικής οικονομίας, λόγω κυρώσεων, δεν θα τραντάξει το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας 14 Μαρτίου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο Γιάννης Στουρνάρας είπε ότι τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις διαθέτουν χρηματικά αποθέματα που απέκτησαν από τα επιδόματα στην πανδημία κι έτσι μπορούν να αντέξουν την ακρίβεια λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση έδωσε από τα μεγαλύτερα ποσά κατά της πανδημίας στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις αυτό αντανακλάται ως ένα βαθμό στο γεγονός ότι σημαντικός αριθμός νοικοκυριών επιχειρήσεων και το κράτος, έχουν σημαντικά αποθεματικά για να αντιμετωπίσουν ένα σημαντικό γεγονός όπως αυτό».

Όπως υπογράμμισε ο διοικητής «οι αποταμιεύσεις που έχουν συσσωρευτεί είναι αποταμιεύσεις που μπορεί να βγάλουν ένα νοικοκυριό ή μια επιχείρηση από μια δύσκολη θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σημασία έχει πόσο θα κρατήσει ο πληθωρισμός ψηλά».

Όσον αφορά το ενεργειακό, ο διοικητής της ΣτΕ τόνισε πως η Ελλάδα έχει μια μέση εξάρτηση και όχι τόσο μεγάλη από τις εισαγωγές καυσίμων από τη Ρωσία. Ακόμα και στο χειρότερο σενάριο από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο κ. Στουρνάρας δεν βλέπει ύφεση για την οικονομία της Ευρωζώνης. Μπορεί να έχουμε στασιμοπληθωρισμό, αλλά δεν θα έχουμε αρνητικό ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης, σύμφωνα με τον διοικητή της ΤτΕ.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...

Βιβλιοπαρουσίαση στα Χανιά: Κωνσταντίνα Μπαλωμενάκη – Στον καιρό του Λυμεώνα

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν τη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας της...

Χαρούπι: Ο διατροφικός θησαυρός της κρητικής γης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η αγροδιατροφική παράδοση του χαρουπιού της Κρήτης βρίσκεται στον...

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...