18.8 C
Chania
Thursday, May 16, 2024

Δάσκαλος εκατομμυριούχος ερευνάται από το ΣΔΟΕ

Ημερομηνία:

Έμβασμα ενός εκατομμυρίου ευρώ έστειλε δάσκαλος στην Κρήτη, ο οποίος έχει μπει στο στόχαστρο των ελεγκτικών Αρχών. Το ΣΔΟΕ ερευνά και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, με ποσά ως και 300.000 ευρώ

Η τελευταία καταγγελία αφορά έξι καθηγητές της δημόσιας εκπαίδευσης στο Ηράκλειο και σύμφωνα με το cretalive ήταν επώνυμη και αφορούσε παράνομες δραστηριότητες.

Οι άνθρωποι του ΣΔΟΕ έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για να μπορέσουν να ανοίξουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς των συγκεκριμένων ατόμων.

Την ίδια ώρα, άλλες «κραυγαλέες» περιπτώσεις είναι επίσης στο μικροσκόπιο των Αρχών, λόγω εμβασμάτων με τεράστια ποσά που δεν μοιάζει εύκολο να δικαιολογηθούν.

Στην πλέον ακραία από αυτές, ένας δάσκαλος φέρεται να έστειλε έμβασμα ύψους 1 εκατ. ευρώ, ενώ ένας καθηγητής αντίστοιχο 300.000 ευρώ.

Οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί έχουν δώσει ήδη τις πρώτες απαντήσεις τους, σύμφωνα με τις οποίες τα ποσά αυτά τα κέρδισαν στο χρηματιστήριο, από τόκους αλλά και… δώρα γάμου.

Το ΣΔΟΕ ελέγχει την ίδια ώρα τα οικονομικά αρκετών κρατικών λειτουργών και ανθρώπων που ασχολούνται με την αυτοδιοίκηση ή άλλους τοπικούς φορείς.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με ελικόπτερο Super Puma διασώθηκε γερμανίδα τουρίστρια στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Μία 51χρονη Γερμανίδα τουρίστρια τραυματίστηκε σοβαρά το μεσημέρι της...

Η σύλληψη των Τούρκων σε βίλα στα Χανιά αποκάλυψε τον αρχηγό συμμορίας, Ramazan Baygara

Συνελήφθη στην Αθήνα ο 29χρονος Ramazan Baygara, Τούρκος αρχηγός διαβόητης...