15.8 C
Chania
Tuesday, May 28, 2024

Δέκα μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ, νέα πτώση ΝΔ. Ανύπαρκτη η διαπραγμάτευση με την τρόικα

Ημερομηνία:

Με δέκα μονάδες προηγείται στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ που καταγράφει νέα πτώση.

Στην νέα, εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs, οι πολίτες κρίνουν τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, προβλέπουν ότι θα υπάρχει μνημόνιο και στο μέλλον και διχάζονται για το αν Σαμαράς και Τσίπρας πρέπει να συναντηθούν για να συμφωνηθεί το πρόσωπο του νέου προέδρου της Δημοκρατίας, μετά από εκλογές. Και ένα ακόμη εύρημα με πολιτικές επιπτώσεις, στην ερώτηση αν δημιουργείται κίνδυνος Grexit με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

1Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ερώτηση για τον κίνδυνο του Grexit από το ευρώ, καθώς οι απαντήσεις περιορίζουν τις δυνατότητες επιτυχίας που θα είχε μια προεκλογική εκστρατεία στηριγμένη στη σχετική κινδυνολογία. Στην πλειοψηφία τους οι πολίτες δεν πιστεύουν ότι είναι πιθανή η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Το 53% δεν θεωρεί καθόλου πιθανή μια Grexit, ενώ λίγο πιθανή τη θεωρεί το 17%. Αντίθετα αρκετά πιθανή θεωρεί την έξοδο από το ευρώ σε περίπτωση που κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, το 15% και πιθανή το 11%.

0

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ