Συμπεράσματα από τη συνέντευξή της στο Kontra Channel, τη Δευτέρα Βράδυ στη Λουκία Γκάτσου
- Αυτή τη φορά ήταν πιο ξεκάθαρη από ποτέ: όχι μόνο θα φτιαχτεί κόμμα (ή κίνημα, το ίδιο πράγμα είναι) αλλά ήδη έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες.
- Το κόμμα Καρυστιανού (γιατί τέτοιο θα είναι, προσωποκεντρικό) υπολογίζεται ήδη στις δημοσκοπήσεις με το ερώτημα «τι θα κάνατε αν η Καρυστιανού έφτιαχνε κόμμα;». Δεν ξέρω πόσο διαφορετικές θα είναι οι απαντήσεις μετά το σχηματισμό του κόμματος, τώρα πάντως τα ποσοστά της είναι ποσοστά Νέας Δημοκρατίας! Μέχρι και πρώτη τη δείχνουν κάποιες μετρήσεις. Προς το παρόν είναι η μόνη που δείχνει ότι μπορεί να απειλήσει τον κ. Μητσοτάκη. Ουδείς άλλος.
- Όπως είδαμε και στη συνέντευξη, όπως ξέρουμε άλλωστε, το κόμμα θα είναι συντηρητικό. Ούτε αριστερό θα είναι, ούτε προοδευτικό. Μένει βέβαια να δούμε και ποια πρόσωπα θα την πλαισιώσουν. Δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος να σας πω την αλήθεια.
- Καλώς ή κακώς, κακώς δηλαδή, οι ιδεολογίες όχι μόνο έχουν υποχωρήσει αλλά παντού πλέον αρχίζει και επικρατεί η ακροδεξιά.
- Οι αριστεροί όλοι που κριτικάρουν ή και κατηγορούν την Μαρία Καρυστιανού δεν έχουν να προτείνουν τίποτα για την Ελλάδα σήμερα. Ο Μητσοτάκης πορεύεται χωρίς αντίπαλο και η Αριστερά στη χώρα μας διασπάται όλο και περισσότερο. Η απάντηση στον Μητσοτάκη είναι πιο πολλά αριστερά κόμματα του 1, του 2 και του 3% απέναντί του; Έχουμε, οι αριστεροί, κάτι απτό και χειροπιαστό να προτείνουμε; Ακόμα και ο Αλέξης Τσίπρας με γενικολογίες επιστρέφει.
- Σε πολλές χώρες, σε δύσκολες φάσεις, εμφανίζεται ένα μη πολιτικό πρόσωπο και σαρώνει. Τα αποτελέσματα τις περισσότερες φορές βέβαια είναι αρνητικά. Είδαμε και τους επαγγελματίες της πολιτικής όμως πόσο ωραία τα κάνουν.
- Είναι δικαίωμα της Μαρίας Καρυστιανού να κατέβει στην πολιτική και είναι πολύ πειστικό το επιχείρημά της ότι το κάνει επειδή τρία χρόνια τώρα τρώει πόρτα στον αγώνα της για δικαιοσύνη και για δικαίωση της κόρης της. Θεωρεί πως ίσως μέσω της πολιτικής το καταφέρει.
- Απέναντι σε ένα διεφθαρμένο πολιτικό καθεστώς η Καρυστιανού θεωρεί πως θα καταφέρει να πετύχει πράγματα. Ούτε 10% δεν της δίνω ως ποσοστό επιτυχίας και μακάρι να κάνω λάθος. Δεν τα κατάφερε ούτε ο Αλέξης Τσίπρας. Οι αρμοί της εξουσίας ανήκουν αλλού και δεν επιτρέπουν πολλές κινήσεις…
- Η Καρυστιανού έχει τεράστιο ρεύμα. Δείτε μόνο τον ντόρο που έκανε η συνέντευξή της στο Kontra. Κανένας άλλος πολιτικός δεν θα δημιουργούσε τόσο θόρυβο. Μου έλεγαν από το Kontra ότι τα νούμερα στη διαδικτυακή μετάδοση του καναλιού ήταν πενταπλάσια από τα συνηθισμένα του. Πέντε φορές επάνω!
- Η Μαρία Καρυστιανού δεν θα υπήρχε τώρα αν υπήρχε στην Ελλάδα δικαιοσύνη και δεν υπήρχε ένα τεράστιο πολιτικό κενό. Για αυτό το πολιτικό κενό την πιο μεγάλη ευθύνη φέρει η Αριστερά.



