27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Δέκα σεισμόπληκτα χωριά του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, εκπέμπουν «SOS» για την παρατηρούμενη ερημοποίηση τους

Ημερομηνία:

Δέκα σεισμόπληκτα χωριά του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, εκπέμπουν «SOS» σε κάθε αρμόδιο κρατικό φορέα για την παρατηρούμενη ερημοποίηση τους.

Όπως επισημαίνουν, μέσω των Πολιτιστικών τους συλλόγων, ένα χρόνο μετά τον σεισμό, υπάρχει πλήρης απραξία.

Με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από το καταστροφικό σεισμό του Αρκαλοχωρίου οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι διοργανώνουν Εσπερίδα με στόχο να κινητοποιήσουν τους αρμοδίους.

Θέμα της εσπερίδας είναι “Βιώσιμη Ανάπτυξη στους μικρούς Σεισμόπληκτους Οικισμούς του Νομού Ηρακλείου. Οι Προκλήσεις – Οι Ευκαιρίες» και θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022, στις 19:00, στο Πολύκεντρο Ινίου, της Δημοτικής κοινότητας Ινίου -Μαχαιράς-Μοναστηράκι με την συμμετοχή θεσμικών εκπροσώπων και φορέων.

Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι των Πολιτιστικών συλλόγων:

“Ένα χρόνο μετά τον καταστροφικό σεισμό στο Αρκαλοχώρι και τα περίχωρα, δεν υπάρχει ουσιαστική ενημέρωση και καμιά εξέλιξη για την αποκατάσταση των συνεπειών που προκλήθηκαν. Υπάρχει πλήρης αδιαφορία της πολιτείας, που εντείνει την ανασφάλεια στους σεισμόπληκτους, με την ψυχολογία να καταρρέει, να δοκιμάζεται η κοινωνική συνοχή και οι κάτοικοι να φυλλοροούν αναζητώντας καλύτερες συνθήκες ζωής σε άλλους τόπους.

Η πρωτοβουλία των πολιτιστικών συλλόγων των μικρών σεισμόπληκτων οικισμών στοχεύει στην ανάδειξη των προβλημάτων, στη βελτίωση της καθημερινότητας και στην διεκδίκηση μέτρων για την ανάσχεση της ερημοποίησης των μικρών ιστορικών οικισμών της ενδοχώρας του Ηρακλείου, που έχουν επιβιώσει επί αιώνες κάτω από δύσκολες συνθήκες.”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΕΥΑΧ: Διακοπή νερού στο κέντρο της πόλης των Χανίων

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων ενημερώνει ότι την...

Κρήτη: Μοναξιά, άγχος και θλίψη βιώνουν οι Κρητικοί – Μεγαλύτερο πρόβλημα στην ενδοχώρα

Οι αγχώδεις διαταραχές έχουν γίνει κομμάτι της καθημερινότητας πάρα...

Ανατροπές στο Airbnb φέρνει το τέλος επιτηδεύματος

Σε αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας των εταιρειών διαχείρισης ακινήτων βραχυχρόνιας...

INKA: Το Πάσχα του 2024 θα είναι ακριβότερο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι

Το Πάσχα του 2024 θα κοστίσει 355,88. Δηλαδή το Πάσχα του...