19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Δέσμευση Πούτιν: Θα κάνω τα πάντα για να τελειώσει άμεσα ο πόλεμος στην Ουκρανία

Ημερομηνία:

Η Ρωσία θα κάνει τα πάντα για να τερματίσει την ουκρανική σύγκρουση το συντομότερο δυνατό, αλλά το Κίεβο αρνήθηκε να διαπραγματευτεί, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη συνάντησή του με τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι.

«Γνωρίζω τη θέση σας σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία, τις ανησυχίες σας, τις οποίες διατυπώνετε συνεχώς. Θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι αυτό θα σταματήσει το συντομότερο δυνατό.

Δυστυχώς, μόνο η αντίπαλη πλευρά, η ηγεσία της Ουκρανίας έχει πει ότι αρνείται τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, έχει πει ότι θέλει να επιτύχει τους στόχους της στρατιωτικά, όπως λένε, στο πεδίο της μάχης», δήλωσε ο Πούτιν για να προσθέσει ότι «παρ’ όλα αυτά, θα σας ενημερώνουμε πάντα για το τι συμβαίνει εκεί».

Η ανακοίνωση του Πούτιν

πούτιν, δήλωση πούτιν, πόλεμος ουκρανία

Ο Ναρέντρα Μόντι από την πλευρά του δήλωσε ότι τώρα δεν είναι «ώρα για πόλεμο». «Εξοχότατε, γνωρίζω ότι η σημερινή ώρα δεν είναι ώρα για πόλεμο», είπε ο Ινδός Πρωθυπουργός στον Πούτιν στη Σαμαρκάνδη (Ουζμπεκιστάν), καθώς οι δύο ηγέτες άρχισαν την πρώτη τους προσωπική συνάντηση μετά την εισβολή των δυνάμεων της Μόσχας στην Ουκρανία.

Τα σχόλια του πρωθυπουργού Μόντι ήρθαν μόλις μία ημέρα αφότου ο Πούτιν αναγνώρισε ότι η Κίνα – ο βασικός σύμμαχος της Ρωσίας – είχε «ανησυχίες» σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Όπως έγινε γνωστό, σύμφωνα με ινδικά μέσα ενημέρωσης, οι δύο ηγέτες συζήτησαν διμερή, περιφερειακά και παγκόσμια θέματα στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (ΟΣΣ).

Η Ινδία δεν έχει ακόμη επικρίνει τη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία. Το Νέο Δελχί πιέζει για την επίλυση της κρίσης μέσω διαλόγου.

Το Νέο Δελχί και η Μόσχα έχουν μακροχρόνιους δεσμούς που χρονολογούνται από τον Ψυχρό Πόλεμο και η Ρωσία παραμένει μακράν ο μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων της Ινδίας.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δήλωσε την Πέμπτη ότι η Κίνα είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τη Ρωσία για να υποστηρίξει «τα βασικά συμφέροντα του άλλου», αν και ο Πούτιν παραδέχθηκε ότι το Πεκίνο έχει «ανησυχίες» για την κατάσταση στην Ουκρανία τις οποίες θα αντιμετωπίσει.

Το βίντεο με τις δηλώσεις Πούτιν για την Ουκρανία

Δείτε ΕΔΩ τις δηλώσεις του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν όπως τις μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Tass.

«Μοιραζόμαστε μια πολύ ιδιαίτερη φιλία, που αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο», είπαν οι δύο ηγέτες.

"google ad"

Τα κυριότερα σημεία της συζήτησης Πούτιν – Μόντι:

  • Πούτιν: Η Ρωσία κάνει τα πάντα για να τερματίσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία όσο το δυνατόν συντομότερα – Το Κίεβο αρνείται να διαπραγματευτεί
  • Ο Πούτιν συγχαίρει την Ινδία για το 75ο έτος της Ανεξαρτησίας
  • Οι εξαγωγές λιπασμάτων στην Ινδία αυξήθηκαν κατά 8 φορές – έκρηξη του εμπορίου
  • Χώρος συνεργασίας μεταξύτων δύο χωρών σε πλούσια ιστορία και πολιτισμό
  • Η Ινδία μπορεί να επιστρέψει μαθητές από την Ουκρανία με τη βοήθεια της Ρωσίας

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευχαριστήριο οικογένειας Μαρινάκη για τη στήριξη στην περιπέτεια της κόρης τους

Ανακοίνωση οικογένειας Μαριανάκη Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που νιώθεις...

Δήμος Χανίων: Ενημέρωση για τους πολιτικούς γάμους

Από τον Δήμο Χανίων γνωστοποιείται ότι το Γραφείο των...