17.8 C
Chania
Saturday, May 11, 2024

Δήλωση Κ. Λαπαβίτσα: Η κυβέρνηση αυτή αντιπροσωπεύει την απώλεια δημοκρατικής και εθνικής κυριαρχίας σε όλα τα επίπεδα

Ημερομηνία:

Με μια σκληρή δήλωση ο Κ. Λαπαβίτσας εξέφρασε τη θέση του για το τι σηματοδοτεί η υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Όπως αναφέρει, «εντυπωσιάζει ο κυνισμός και η έλλειψη ηθικών αρχών της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ»

Λέει ο κ. Λαπαβίτσας:

Με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ολοκληρώθηκε η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα ακόμη κόμμα από αυτά που για δεκαετίες κυβέρνησαν και κατέστρεψαν την Ελλάδα. Εντυπωσιάζει ο κυνισμός και η έλλειψη ηθικών αρχών της ηγεσίας του.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε όσακατήγγειλε στην πορεία της προς την εξουσία – ΕΝΦΙΑ, περικοπές συντάξεων, αύξηση της έμμεσης φορολογίας, πάγωμα των μισθών. Αποδέχθηκε ξένη επιτροπεία στη δημόσια περιουσία με το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων. Περιφρόνησε τη δημοκρατία με αλλεπάλληλες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και Επείγοντα Νομοσχέδια.

Πρόκειται για μια κυβέρνηση που αντιπροσωπεύει την απώλεια δημοκρατικής και εθνικής κυριαρχίας σε όλα τα επίπεδα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναδείχθηκε επίσης σε μια πλήρως αναξιόπιστη δύναμη, χωρίς σοβαρότητα. Η Νέα Δημοκρατία, αφού υπερθεμάτισε στην ψήφιση του Τρίτου Μνημονίου τον Αύγουστο του 2015, καταψήφισε τους εφαρμοστικούς νόμους τον Μάιο του 2016 γιατί ως εκ θαύματος συνειδητοποίησε ότι τα μνημονιακά μέτρα βλάπτουν τη χώρα και το λαό.

Η ίδια βαθιά υποκρισία χαρακτηρίζει και τα υπόλοιπα μνημονιακά κόμματα. Ησημερινή Βουλή είναι έρμαιο των δανειστών, οι οποίοι γνωρίζουν το  τραγικά χαμηλό επίπεδοτης και την αδυναμία της να δώσει διέξοδο στη χώρα.

Η κυβέρνηση ελπίζει ότι ο κυνισμός της θα ξεχαστεί γιατί νομίζει ότι θα ακολουθήσει διευθέτηση του χρέους και θα υπάρξει γρήγορη ανάπτυξη. Πέφτει έξω. Το 2016 θα είναι μια ακόμη δύσκολη χρονιά ύφεσης. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να περάσει σε γρήγορη ανάπτυξη όσο ακολουθεί μνημονιακές πολιτικές.

Τα μνημόνια δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχει άλλη πρόταση που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την ανασφάλεια, τη φτώχεια, τη μετανάστευση των νέων, την υποχώρηση της δημοκρατίας και την γεωπολιτική αδυναμία. Απαιτεί σκληρή δουλειά και πίστη στις δικές μας δυνάμεις. Εκεί πρέπει να στραφούν οι πολιτικές δυνάμεις που πραγματικά ζητούν διέξοδο για την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σημαντικές βροχές στην Κρήτη την Παρασκευή – Στα Ασκύφου οι σημαντικότερες βροχοπτώσεις

Σημαντικές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν στην Κρήτη από το απόγευμα της Πέμπτης έως και...

Οι φοιτητές του συλλόγου φοιτητών Εστίας ΠΚ διαδηλώνουν τη Δευτέρα για την Παλαιστίνη

Συγκέντρωση Δευτέρα 13/5 στις 20:00 στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς...

Επίσκεψη στο Εργοστάσιο Ανακύκλωσης της ΔΕΔΙΣΑ από τους Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Χανίων

Στους χώρους του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ)...