Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Δήλωση Προέδρου ΕΒΕΧ για νέο νόμο για τα σκιάδια: “Διορθώνει αδικίες και απλά καθυστερει την ολοκλήρωση των έργων για 1 χρόνο”

Μπορεί ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας να δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με το νέο νόμο για τα σκιάδια που πέρασε η κυβέρνηση, μετά και τις διαβεβαίωσεις που έλαβε από τους 4 βουλευτές αλλά και από τον υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Σαντορινιό, αλλά απ’ ότι φαίνεται, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΧ κ. Γιάννης Μαργαρώνης, με δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα μιλά για ρύθμιση που διορθώνει αδικίες σημειώνοντας ότι η καθυστέρηση για την ολοκλήρωση των έργων θα είναι “για ένα χρόνο μόνο”.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις δηλώσεις του ο κ. Βάμβουκας είπε ότι έλαβε διαβεβαίωση από τον Υπουργό ότι εφόσον χρειαστεί θα υπάρξει νέα νομοθετική πρωτοβουλία.

Είπε συγκεκριμένα:

“… μου υποσχέθηκε και αυτός και οι βουλευτές μας ότι εάν χρειαστεί κάποια νομοθετική παρέμβαση για να διευκρινηστούν κάποια πράγματα, ότι με οποιοδήποτε τρόπο αυτό θα γίνει, γιατί ουσιαστικά δεν είναι στις προθέσεις τους να βάλουν εμπόδια σε μία διαδικασία που ήδη έχει ξεκινήσει και προχωράει.”

Διαβάστε τη δήλωση του Προέδρου ΕΒΕΧ κ. Γιάννη Μαργαρώνη:

«Διαβάσαμε προσεκτικά τη νέα ρύθμιση του νόμου για τα σκιάδια:

Σαφώς και πρέπει να υπάρξει τακτοποίηση της εικόνας στο ενετικό μας λιμάνι προς όφελος των επιχειρήσεων, των επισκεπτών – πελατών αλλά και της ιστορίας του μνημείου.

Στην πρόσφατη παρουσίαση ενημέρωση που έγινε στο ΚΑΜ διαφάνηκε ότι υπάρχουν δυο σοβαρά προβλήματα, η έλλειψη χρόνου και ετοιμότητας των υπηρεσιών για να πραγματοποιηθεί η αλλαγή στην ερχόμενη τουριστική περίοδο και η απουσία συμμετοχής της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Η ρύθμιση αυτή έρχεται σωστά να υποδείξει ότι τα συναρμόδια Υπουργεία οφείλουν και πρέπει να έχουν λόγο στην έγκριση των μελετών, ενώ η όλη διαδικασία απλά καθυστερεί την ολοκλήρωση των έργων για ένα χρόνο μόνο.

Διορθώνει όμως την αδικία επιβολής πρόσθετων προσαυξήσεων της τάξης του 20 % επί των τελών ενοικίασης κοινόχρηστων χώρων που πληρώνει κάθε επιχείρηση προς το Δήμο Χανίων.

Το Επιμελητήριο Χανίων παραμένει κοντά, στους επιχειρηματίες του Ενετικού Λιμένα και στα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουν».

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Joost Klein: Ο Ολλανδός διέγραψε τα stories του και έκανε unfollow την Eurovision

Ένα πολύ μεγάλο ερωτηματικό έχει προκύψει με τη συμμετοχή του Joost Klein, του εκπροσώπου της Ολλανδίας,…

45 mins ago

ΟΗΕ: Με συντριπτική πλειοψηφία πέρασε ψήφισμα για την πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης – Οργισμένη αντίδραση του Ισραήλ

Με συντριπτική πλειοψηφία η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υπερψήφισε την επέκταση «των δικαιωμάτων και προνομίων»…

2 hours ago

«Nτου» διαδηλωτών στο Gigafactory της Tesla στο Βερολίνο – Oργή Έλον Μασκ

Διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για την επέκταση του εργοστασίου ηλεκτρικών αυτοκινήτων της εταιρείας Tesla στο Γκρουνχάιντε, κοντά στο Βερολίνο, συγκρούστηκαν…

3 hours ago

Έρευνα Eteron: Ο Ανδρέας Παπανδρέου καλύτερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευση με τεράστια διαφορά από τον δεύτερο

Ο Ανδρέας Παπανδρέου, ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, νικητής τριών εκλογικών αναμετρήσεων και μακροβιότερος πρωθυπουργός της χώρας…

3 hours ago

Eurovision: «Εξαφάνισε» τον Ολλανδό Joost η EBU «μέχρι νεωτέρας» επειδή διαμαρτυρήθηκε όταν μίλησε η εκπρόσωπος του Ισραήλ

«Θρίλερ» βρίσκεται σε εξέλιξη λίγες ώρες πριν το μεγάλο τελικό της Eurovision 2024, το Σάββατο, καθώς…

3 hours ago

Ιδιοκτήτες Airbnb: «Tαφόπλακα για την βραχυχρόνια μίσθωση το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού» – Μόλις το 2% των ακινήτων στην Αθήνα στην βραχυχρόνια

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΛΟΙΑΡΙΔΗ Ανησυχία προκαλεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού για τη βραχυχρόνια μίσθωση στους…

4 hours ago

This website uses cookies.