22.8 C
Chania
Saturday, September 28, 2024

Η Διεθνής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας ενάντια στη συμμετοχή των Lin Yu-ting και Imane Khelif στους Ολυμπιακούς – Εξηγεί τους λόγους που αποκλείστηκαν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Ημερομηνία:

Πριν τον αγώνα της Ιμάνε Κελίφ με την Άντζελα Καρίνι στους Ολυμπιακούς που πυροδότησε το κύμα αντιδράσεων, στις 31 Ιούλη, η Διεθνής Ομοσπονδία Πυγμαχίας με ανακοίνωσή της εξηγούσε τους λόγους πίσω από την απαγόρευση που είχε βάλει για συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Γυναικών στις αθλήτριες Lin Yu-ting και Imane Khelif.

Όπως αναφέρεται, η Διεθνής Ομοσπονδία Πυγμαχίας (IBA) θεωρεί σκόπιμο αυτή τη χρονική στιγμή να αντιμετωπίσει τις πρόσφατες δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τους αθλητές Lin Yu-ting και Imane Khelif, ιδίως όσον αφορά τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Επιθυμούμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα σχετικά με τα θέματα αυτά:

Στις 24 Μαρτίου 2023, η IBA απέκλεισε τις αθλήτριες Lin Yu-ting και Imane Khelif από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Γυναικών της IBA στο Νέο Δελχί 2023. Ο αποκλεισμός αυτός ήταν αποτέλεσμα της μη εκπλήρωσης των κριτηρίων συμμετοχής τους στη διοργάνωση των γυναικών, όπως αυτά ορίζονται και καθορίζονται στους κανονισμούς της IBA. Η απόφαση αυτή, η οποία ελήφθη μετά από ενδελεχή έλεγχο, ήταν εξαιρετικά σημαντική και αναγκαία για τη διατήρηση του επιπέδου δικαιοσύνης και της απόλυτης ακεραιότητας της διοργάνωσης.

Σημειωτέον, οι αθλήτριες δεν υποβλήθηκαν σε εξέταση τεστοστερόνης, αλλά υποβλήθηκαν σε ξεχωριστό και αναγνωρισμένο τεστ, όπου οι λεπτομέρειες παραμένουν εμπιστευτικές. Το τεστ αυτό έδειξε οριστικά ότι και οι δύο αθλήτριες δεν πληρούσαν τα απαιτούμενα απαραίτητα κριτήρια επιλεξιμότητας και διαπιστώθηκε ότι είχαν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα έναντι άλλων αθλητριών.

Η απόφαση που έλαβε η IBA στις 24 Μαρτίου 2023, επικυρώθηκε στη συνέχεια από το Διοικητικό Συμβούλιο της IBA στις 25 Μαρτίου 2023. Τα επίσημα πρακτικά αυτής της απόφασης είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της IBA εδώ:

Πρακτικά συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της IBA.

Ο αποκλεισμός βασίστηκε σε δύο ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν και στους δύο αθλητές ως εξής:

  • Τεστ που διενεργήθηκε κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πυγμαχίας Γυναικών της IBA στην Κωνσταντινούπολη το 2022.
  • Τεστ που διενεργήθηκε κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πυγμαχίας Γυναικών της IBA στο Νέο Δελχί 2023.

Διευκρινιστικά:

  • Η Lin Yu-ting δεν άσκησε έφεση κατά της απόφασης της IBA στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS), καθιστώντας έτσι την απόφαση νομικά δεσμευτική.
  • Η Imane Khelif άσκησε αρχικά έφεση κατά της απόφασης στο CAS, αλλά απέσυρε την έφεση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, καθιστώντας επίσης την απόφαση της IBA νομικά δεσμευτική.

Οι επιτροπές μας εξέτασαν αυστηρά και επικύρωσαν την απόφαση που ελήφθη κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Ενώ η IBA παραμένει προσηλωμένη στη διασφάλιση της αγωνιστικής δικαιοσύνης σε όλες τις διοργανώσεις μας, εκφράζουμε την ανησυχία μας για την ασυνεπή εφαρμογή των κριτηρίων επιλεξιμότητας από άλλους αθλητικούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που επιβλέπουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι διαφορετικοί κανονισμοί της ΔΟΕ σε αυτά τα θέματα, στα οποία η IBA δεν εμπλέκεται, εγείρουν σοβαρά ερωτήματα τόσο για την ανταγωνιστική δικαιοσύνη όσο και για την ασφάλεια των αθλητών.

Για διευκρινίσεις σχετικά με το γιατί η ΔΟΕ επιτρέπει σε αθλητές με ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα να αγωνίζονται στα αγωνίσματά της, καλούμε τα ενδιαφερόμενα μέρη να ζητήσουν απαντήσεις απευθείας από τη ΔΟΕ.

Με εκτίμηση,

Διεθνής Ένωση Πυγμαχίας

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημοσκόπηση: Οι εκπλήξεις στις μετακινήσεις των ψηφοφόρων

Αξιοσημείωτα είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis για το...

Καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, ξεπέρασε τις 10.000 αναφορές στο ερευνητικό της έργο σύμφωνα με το Google Scholar

Η Καθηγήτρια Διονυσία Κολοκοτσά της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος...