14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Δήλωση του Αλ. Μαρινάκη, με αφορμή την παγκόσμια μέρα Περιβάλλοντος: “ Tα κροκοδείλια δάκρυα των αστικών κομμάτων…”

Ημερομηνία:

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στα Χανιά,Αλέκος Μαρινάκης, δήλωσε:

Κάθε χρόνο την ίδια μέρα, 5 Ιούνη, τα κροκοδείλια δάκρυα των αστικών κομμάτων και επιτελείων για την προστασία του περιβάλλοντος μόνο ως υποκριτικά μπορούν να χαρακτηριστούν, όταν στην ατζέντα τους η προστασία είναι συνώνυμη της εκμετάλλευσης. Όταν ο πόλεμος συνεχίζεται με τις επιπτώσεις τις οποίες όλοι γνωρίζουμε ότι επιφέρει, όταν όλοι πίνουν νερό στο όνομα της πράσινης ανάπτυξης φυτεύοντας παντού αιολικά πάρκα, όταν βαφτίζουν «πράσινο» το υγροποιημένο φυσικό αέριο και την πυρηνική ενέργεια, ενώ στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος γενικεύουν την πολιτική της εμπορευματοποίησης. Γη, νερά, δάση, αέρας, θάλασσα, παραλίες, βουνά πωλούνται, αγοράζονται, υποβαθμίζονται, καταστρέφονται.

Παράλληλα, οι υποδομές πολιτικής προστασίας του λαού μας συνεχίζουν να μην καλύπτουν τις ανάγκες μας. Η Πυροσβεστική και η Δασική Υπηρεσία υποχρηματοδοτούνται και παραμένουν υποστελεχωμένες με τα δάση να αφήνονται στην τύχη τους και οι πλημμύρες να αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους για τη ζωή μας στον 21ο αιώνα.

Την ίδια στιγμή, στο νομό μας, η λειτουργία των ΑμερικανοΝατοικών βάσεων εκτός του ότι θέτουν το λαό μας στο κέντρο των επιχειρήσεων, εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για την υγεία μας, ενώ η Τοπική Διοίκηση μεθοδεύει τη δημιουργία πάρκινγκ στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Μαρκοπούλου, αντί να πάρει μέτρα ουσιαστικής προστασίας για το περιβάλλον χαρακτηρίζοντας το χώρο, ως χώρο Αστικού Πρασίνου και παίρνοντας μέτρα για τη λειτουργία περιφερειακών πάρκινγκ.

Μπροστά σε όλα αυτά η μόνη ασπίδα προστασίας του λαού μας είναι δυνατό ΚΚΕ μέσα και έξω από τη βουλή. Το ΚΚΕ είναι η μόνη δύναμη η οποία καταθέτει όλες του τις δυνάμεις για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος, για την υπεράσπιση των λαϊκών αναγκών. Ο λαός μας έχει πείρα και στις 25 Ιούνη πρέπει να κάνει το βήμα, για να βγει πολύ πιο δυνατό το ΚΚΕ, απέναντι στη νέα κυβέρνηση της ΝΔ και στην κάλπικη αντιπολίτευση ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών οι οποίοι θα προωθούν από κοινού την υποβάθμιση του περιβάλλοντος προς όφελος της κερδοφορίας των ομίλων.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...