22.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Δήλωση του Βουλευτή Χανιών ΝΔ Βασίλη Διγαλάκη γιατην επαναλειτουργία του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς

Ημερομηνία:

Μετά από διαρκή επικοινωνία με τα αρμόδια στελέχη της Κυβέρνησης και ανάδειξη του ζητήματος για τη λειτουργία του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς, από σήμερα τίθεται σε ισχύ σχετική ΚΥΑ η οποία επιτρέπει τη μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε εθνικούς δρυμούς ανά την επικράτεια, υπό την προϋπόθεση ότι στην περιφερειακή ενότητα στην οποία ανήκουν δεν βρίσκεται σε κατηγορία κινδύνου 4 και άνω σύμφωνα με τον ημερήσιο χάρτη επικινδυνότητας για πυρκαγιά της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Πρόκειται για μια σημαντική τροποποίηση, η οποία λαμβάνει υπόψη το ύψιστο ζήτημα της προστασίας του φυσικού μας περιβάλλοντος μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές το τελευταίο διάστημα, συνδέοντάς το με τις κλιματολογικές συνθήκες ανά ημέρα. Ταυτόχρονα όμως αποδεικνύει και την υποστήριξη προς τους κατοίκους της περιοχής μας καθώς και των υπόλοιπων περιοχών, όπου διαδρομές όπως αυτή στο Φαράγγι της Σαμαριάς, αποτελούν και τον μόνο τρόπο βιοπορισμού τους. Άλλωστε, οι εν λόγω συμπολίτες μας έχουν επωμιστεί και αυτοί εδώ και πολύ καιρό το μεγάλο οικονομικό βάρος και πλήγμα λόγω των μέτρων της πανδημίας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ