17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Δήλωση του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σπύρου Δανέλλη σχετικά με τη δυνατότητα ένταξης ή μη της Κρήτης στον κανονισμό των μικρών νησιών του Αιγαίου

Ημερομηνία:

Με αφορμή δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο και δηλώσεις αγροτοσυνδικαλιστών που προκάλεσαν και κοινοβουλευτική παρέμβαση του βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη, σχετικά με την αναθεώρηση του Ευρωπαϊκού Κανονισμού των “Ειδικών μέτρων για τη γεωργία στα μικρά νησιά του Αιγαίου” ο ευρωβουλευτής Σπύρος Δανέλλης διευκρινίζει τα ακόλουθα:

“Το φλέγον ζήτημα της αναγκαιότητας αντιμετώπισης του μεγάλου κόστους της μεταφοράς πρώτων υλών αλλά και των παραγόμενων προϊόντων που ταλανίζει τους Κρήτες παραγωγούς δε μπορούσε να αποτελέσει θέμα της παρούσας αναθεώρησης. Η διαδικασία της αναδιατύπωσης του κανονισμού δεν επιτρέπει καμία ουσιαστική μεταβολή στις προβλέψεις για την κάλυψη δράσεων ή στη δομή και το πεδίο εφαρμογής  του Κανονισμού που θεμελιώθηκε το 1993.

Γι αυτό και εξάλλου ήταν περιορισμένη και η αποτελεσματικότητα των προτάσεών μας για αύξηση του προϋπολογισμού ή για την εξέταση μιας νέας προσέγγισης με έμφαση στην ολοκληρωμένη βιώσιμη ανάπτυξη που να λαμβάνει υπόψη τις συνέργειες μεταξύ τομέων της οικονομίας και  τις δυνατότητες αξιοποίησης του ενδογενούς δυναμικού.

Τόσο ο εισηγητής του κανονισμού συνάδελφος Γ. Παπαστάμκος, όσο και εγώ, θέσαμε στην επιτροπή γεωργίας και στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την αναγκαιότητα θεσμοθέτησης μέτρων στήριξης γεωργών και κτηνοτρόφων της Κρήτης όπως και των νησιών του Ιονίου για τον επαχθή τομέα των μεταφορών.

Ούτως ή άλλως τα ιδιαίτερα θέματα της νησιωτικότητας τίθενται με διάφορες πρωτοβουλίες συνεχώς από την άτυπη ομάδα που συναποτελούμε οι ευρωβουλευτές των νησιωτικών περιοχών, ανεξαρτήτως χώρας και πολιτικής ομάδας.”

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...