14.8 C
Chania
Friday, December 5, 2025

Δήλωση του κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΕΡΒΑΚΗ για την ομιλία του πρωθυπουργού στην Δ.Ε.Θ.

Ημερομηνία:

Ο εκπρόσωπος των Ευρωπαίων Φεντεραλιστών Κρήτης κ. Γιώργος Ζερβάκης, με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου στην Δ.Ε.Θ. και τις αντιδράσεις των κομμάτων, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Πρίν από ένα έτος , οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές Κρήτης, επεσήμαναν ότι η επίλυση των προβλημάτων της χώρας και η υλοποίηση μεταρρυθμιστικών πολιτικών , απαιτούν  σαφές και μετρήσιμο κυβερνητικό έργο με τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, να αντιληφθούν ότι δεν μπορεί να συνεχισθεί η συντήρηση του μεταπολιτευτικού κρατικού μοντέλου, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ένα χρόνο μετά, οι δεσμεύσεις , οι υποχρεώσεις , οι αναγκαιότητες για να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις στο σύνολο του κράτους, δεν χωρούν αναστολές , υπαναχωρήσεις, δισταγμούς από την πλευρά της κυβέρνησης, ενώ τα κόμματα της  αντιπολίτευσης που συμφωνούν στις βασικές γραμμές εξόδου από την κρίση οφείλουν να πιέσουν προς αυτήν την κατεύθυνση, χωρίς ’’ ωραιοποιήσεις ’’ και εύκολες λύσεις.

Το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να κινείται στην τροχιά του μεταπολιτευτικού τρόπου αντιμετώπισης των πραγμάτων, ο πολιτικός κόσμος να μην μπορεί να συνεργασθεί και να συναινέσει στα αυτονόητα.Η Ελλάδα οφείλει να κινηθεί χωρίς άλλες καθυστερήσεις όχι γιατί έχει δώσει υποσχέσεις, αλλά γιατί αποτελεί αδήριτη αναγκαιότητα να μεταρρυθμίσει πολιτικές και οικονομικές δομές.

Και αυτό εξαρτάται και από την κυβέρνηση που πρέπει να υλοποιήσει τα υπεσχημένα αλλά και από τα πολιτικά κόμματα που πρέπει να πορευθούν μέσα από συνθήκες ωριμότητας και υπευθυνότητας, ανάλογης με εκείνη άλλων ευρωπαϊκών κρατών.

Η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε σαν χώρα είναι πολύ σοβαρή και κρίσιμη.Και δεν απαιτεί ” ακαδημαϊκού τύπου χειρισμούς ” , γιατί κρίνεται το αύριο της χώρας, της κοινωνίας, και όχι κάποιο εξάμηνο σε σχολή Νομικής.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΦΕΝΤΕΡΑΛΙΣΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

ΝΕΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΦΕΝΤΕΡΑΛΙΣΤΕΣ ΚΡΗΤΗΣ

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Κρήτη δεν έγινε “δούρρειος ίππος”: Το «ναυάγιο» της συνάντησης με Χατζηδάκη και η «παγίδα» του κοινωνικού αυτοματισμού

Η ματαίωση της πολυαναμενόμενης συνάντησης των εκπροσώπων του αγροτοκτηνοτροφικού...