15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Δήλωση του Σεραφείμ Ρίζου Περιφερειακού Συμβούλου εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο της Αριστερής Παρέμβασης στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Συμπαραστεκόμαστε στην απεργία των ναυτεργατών της ΠΝΟ. Τα αιτήματά τους είναι απολύτως δίκαια και αποτελεί αναφαίρετο δημοκρατικό τους δικαίωμα να απεργούν για τα διεκδικήσουν.

Το νέο πολυνομοσχέδιο που έχει εκπονήσει το υπουργείο Ναυτιλίας θα σημάνει μεγαλύτερη ανεργία για τους ναυτικούς και κατάρρευση των ασφαλιστικών τους ταμείων καθώς και το σπάσιμο των εργασιακών τους δικαιωμάτων και την υπογραφή ατομικών συμβάσεων.

Η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, η υπεράσπιση του ασφαλιστικού τους ταμείου, η προστασία τους απέναντι στη μάστιγα της ανεργίας, η θωράκιση των δικαιωμάτων τους απέναντι στους εκβιασμούς των εφοπλιστών  είναι ζητήματα που αφορούν ολόκληρη την εργατική τάξη και γι’ αυτό οι ναυτεργάτες πρέπει να την βρουν ολόκληρη στο πλευρό τους. πολλοί από τους ναυτεργάτες άλλωστε παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από 6 μήνες.

Για μια ακόμη φορά η πολιτική και η επιχειρηματική ελίτ, κήρυξε μια λυσσασμένη εκστρατεία κατά των ναυτεργατών. Για μια ακόμη φορά προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τους φτωχούς αγρότες για να πετύχουν τους σκοπούς τους. Κανείς όμως από αυτούς δεν ψέλλισε ούτε λέξη για το κόστος της αγροτικής παράγωγής για την εξαθλίωση του φτωχού αγρότη εξαιτίας των πολιτικών που οι ίδιοι υποστηρίζουν.

Οι φτωχοί αγρότες δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν τρέχοντας πίσω από τον κάθε τοπικό παράγοντα που τους χρησιμοποιεί. Αντίθετα έχουν να κερδίσουν συμπαρατασσόμενοι στο πλευρό της εργατικής τάξης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ