14.8 C
Chania
Tuesday, December 16, 2025

Δήλωση του Σεραφείμ Ρίζου, περιφερειακού συμβούλου εκλεγμένου με την Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Καταγγέλλω  τη στοχοποίησή  μου από τη νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή μέσω του ηλεκτρονικού τύπου σε συνεργασία με την αστυνομία.

Για μια ακόμη φορά πιστοί στις παραδόσεις του δοσιλογισμού, της ψευδομαρτυρίας και της προβοκάτσιας προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο εμφανίζοντάς με ως συντονιστή επιθέσεων. Η στάση ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης που αναπαρήγαν τις προβοκάτσιες που προσπαθεί να στήσει η Χρυσή Αυγή, χωρίς την παραμικρή προσπάθεια επαλήθευσης είναι ανεύθυνη αν όχι επικίνδυνη.

Η στοχοποίησή μου δεν είναι τυχαία.  Προσπαθούν να στοχοποιήσουν το Σύλλογο Δασκάλων και τους αγώνες των εκπαιδευτικών ενάντια στα μνημόνια και τη διάλυση της Δημόσιας Παιδείας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι συμβαίνει μόλις δύο μέρες μετά το αντιφασιστικό συλλαλητήριο που οργανώθηκε από το Σύλλογο Δασκάλων και άλλα συνδικάτα και φορείς της πόλης.

Προσπαθούν να στήσουν μια σκευωρία ενάντια στην αριστερά. Αποτελούν το μακρύ χέρι του μαύρου μπλοκ του Μνημονίου και των φραστικών επιθέσεων του Σαμαρά και της ΝΔ ενάντια στην αριστερά . Επιτίθενται ενάντια στην αριστερά και την ίδια στιγμή  υποκλίνονται και χειροφιλούν τους μνημονιακούς.

Οι ανοιχτές απειλές προς τους αγωνιστές του εκπαιδευτικού κινήματος είναι η άλλη όψη των δηλώσεων ότι θα μπαίνουν μέσα σε παιδικούς σταθμούς και θα πετάνε έξω παιδάκια. Αυτοί που φωτογραφίζονται καμαρώνοντας μπροστά στους φούρνους του Νταχάου, αυτοί που νοσταλγούν τις μαύρες μέρες της Κατοχής, θα μας βρουν μπροστά τους σε κάθε περίπτωση.

Δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεται η λειτουργία ηλεκτρονικών μέσων που στοχοποιούν και απειλούν τόσο αγωνιστές και όσο δημοσιογράφους της πόλης.

Τώρα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται να στηρίξουμε την αριστερά και μάλιστα το πιο συνεπές κομμάτι της τόσο στην αντιμνημονιακή όσο και στην αντιφασιστική πάλη, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ