28.8 C
Chania
Friday, September 27, 2024

Δήμαρχος Αποκορώνου: Η ΕΤΑΝΑΠ να μείνει εταιρείας λαϊκής βάσης – Να μην περάσει σε κύκλους απρόσωπων συμφερόντων

Ημερομηνία:

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την πρόσφατη πρόταση εξαγοράς της ΕΤΑΝΑΠ από έναν μεγάλο όμιλο. Υπογραμμίζοντας τον ιστορικό και λαϊκό χαρακτήρα της εταιρείας, ο κ. Κουκιανάκης κάλεσε τους μετόχους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφασίσουν με σύνεση για το μέλλον της ΕΤΑΝΑΠ.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι η ΕΤΑΝΑΠ αποτελεί ένα μοναδικό παράδειγμα επιχειρηματικής δραστηριότητας που συνδυάζει την οικονομική ανάπτυξη με τον σεβασμό στο περιβάλλον και την κοινωνική ευθύνη. Η διατήρηση του λαϊκού χαρακτήρα της εταιρείας είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί ότι η ΕΤΑΝΑΠ θα συνεχίσει να υπηρετεί τα συμφέροντα της τοπικής κοινότητας και να προστατεύει τους φυσικούς πόρους του Αποκόρωνα.

Πιο αναλυτικά, σε σχετικό κείμενο αναφέρει:

Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ (ΕΤ.ΑΝ.ΑΠ. Α.Ε.) και ειδικότερα την πρόταση εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της μέχρι και την απόκτηση του συνόλου αυτών από γνωστό όμιλο εταιρειών, επισημαίνονται τα εξής:

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ (ΕΤ.ΑΝ.ΑΠ. Α.Ε) αποτελεί μία εταιρεία λαϊκής βάσης, την οποία οραματίστηκε ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Σελίνου και Κισσάμου Ειρηναίος Γαλανάκης, την οποία ο ίδιος έθεσε σε τροχιά υλοποίησης το 1978 με στόχο την υγιή αξιοποίηση των νερών του Αποκόρωνα, με σεβασμό στο περιβάλλον και τους κατοίκους της.

Από τότε μέχρι και σήμερα η ΕΤ.ΑΝ.ΑΠ. αποτελεί ένα σήμα κατατεθέν για τον Αποκόρωνα ενώ διατηρεί τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της, ο οποίος διαμορφώνεται από την τοπική λαϊκή βούληση μέσω της πολυμετοχικότητάς της.

Όταν ιδρύθηκε η εταιρεία, οι Αποκορωνιώτες και όχι μόνο πίστεψαν σε αυτή, επενδύοντας τα χρήματά τους. Αυτούς τους μετόχους της λαϊκής βάσης η μέχρι τώρα πορεία της ΕΤ.ΑΝ.ΑΠ. δεν τους διέψευσε. Οι ίδιοι αυτοί μέτοχοι καλούνται τώρα να φυλάξουν Θερμοπύλες, για να διατηρήσουν τη φυσιογνωμία της.

Η λαϊκή βάση της ΕΤ.ΑΝ.ΑΠ. αποτελεί τη μοναδική γέφυρα ανάμεσα στην εταιρεία και τον τοπικό και κοινωνικό της χαρακτήρα. Η λαϊκή βάση της ΕΤ.ΑΝ.ΑΠ. αποτελεί το εχέγγυο ότι η εταιρεία θα εξακολουθεί να θέτει ως προτεραιότητα την προστασία και την υγιή αξιοποίηση των πηγών του τόπου μας.

Σε αντίστοιχες περιπτώσεις, η ιστορία έχει δείξει ότι όταν χάνεται το έρεισμα στην τοπική κοινωνία, υποκαθίσταται από τεχνοκρατικά δεδομένα και απρόσωπους αριθμούς, οι οποίοι αδιαφορούν για τον τοπικό αντίκτυπο.

Γι’ αυτό, καλώ όλους τους μετόχους της ΕΤ.ΑΝ.ΑΠ., οι οποίοι αποτελούν τη λαϊκή της βάση, εφόσον το κρίνουν σκόπιμο, να αναλάβουν την ιστορική τους ευθύνη και να κρατήσουν το μετερίζι της εταιρείας εκεί όπου δημιουργήθηκε: στην καρδιά του Αποκόρωνα και όχι στους κύκλους απρόσωπων συμφερόντων τα οποία δεν έχουν κανένα απολύτως λόγο να ενδιαφέρονται για το πραγματικό καλό του τόπου μας.

Στέλνουμε το μήνυμα ότι θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα νερά του Αποκόρωνα και δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν βορά των οικονομικών συμφερόντων.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημοσκόπηση: Οι εκπλήξεις στις μετακινήσεις των ψηφοφόρων

Αξιοσημείωτα είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis για το...

Καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, ξεπέρασε τις 10.000 αναφορές στο ερευνητικό της έργο σύμφωνα με το Google Scholar

Η Καθηγήτρια Διονυσία Κολοκοτσά της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος...