25.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Δήμαρχος Αποκορώνου στον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος: “Η μόνη αποδεκτή λύση είναι η υπογειοποίηση ή υποθαλάσσια όδευση της γραμμής μεταφοράς υψηλής τάσης.”

Ημερομηνία:

Επιστολή στον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος κ.Ξυλούρη Νίκο απέστειλε σήμερα o Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, με αφορμή πρόσκληση που έλαβε από τον  κ.Ξυλούρη με αντικείμενο τις επιτόπιες δράσεις αυτοψίας που διοργανώνουν η Αντιπεριφέρεια Περιβάλλοντος με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού και έχουν προγραμματιστεί για τον Απρίλιο, στο πλαίσιο εξέτασης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «6 ΑΣΠΗΕ συνολικής εγκαταστημένης ισχύος 288 MW και μέγιστης αποδιδόμενης ισχύος 256,36 MW στους Δήμους Κισσάμου, Σφακίων, Αποκορώνου και Κανδάνου – Σελινού της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, της Περιφέρειας Κρήτης”, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για το γεγονός οτι στην πρόσκληση για αυτοψία την Τετάρτη 17 Απριλίου στην περιοχή του Αποκόρωνα, δεν συμπεριλαμβάνεται και η γραμμή μεταφοράς υψηλής τάσης, ενώ την ίδια ημέρα (17.04.2024) πραγματοποιεί αυτοψία και συζήτηση για τη γραμμή μεταφοράς στον Δήμο Χανίων.

Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:

“Σχετικά με την από 5/4/2024 ενημέρωση εκ μέρους του Προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Περιφέρειας Κρήτης, Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Περιφέρειας Κρήτης, κο Νίκου Ξυλούρη, με αντικείμενο την αυτοψία στις περιοχές  του Δήμου Σφακίων και Αποκόρωνα την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024:

Δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι συζήτηση σχετικά με τη σχεδιαζόμενη εναέρια γραμμή μεταφοράς υψηλής τάσης 150 KV Χανιά – Δαμάστα δεν γίνεται αποδεκτή από τον Δήμο Αποκορώνου. Μεταφέρουμε την οργή και την αγανάκτηση των κατοίκων του Δήμου Αποκορώνου σχετικά με το ανωτέρω σχέδιο, την υλοποίηση του οποίου αρνούνται.

Η μόνη συζήτηση η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί αφορά μόνο την υποθαλάσσια ή την υπόγεια τοποθέτηση του καλωδίου μεταφοράς υψηλής τάσης.

Περαιτέρω, εκφράζουμε τον προβληματισμό μας σχετικά με το γεγονός ότι στην ανωτέρω, από 05/4/2024 ενημέρωση για τις αυτοψίες που έχουν προγραμματιστεί, αναφέρεται μόνο το έργο των 6 ΑΣΠΗΕ, για το οποίο σας έχουμε ήδη εκφράσει τις θέσεις μας μέσω της από 26/3/2024 ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αποκορώνου, και όχι το έργο της γραμμής μεταφοράς υψηλής τάσης. Αναρωτιόμαστε εάν η παράλειψη του έργου της γραμμής μεταφοράς υψηλής τάσης έγινε εκ παραδρομής ή υποκρύπτει κάποιον άλλον λόγο.

Τέλος, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σχετικά με την καταληκτική ημερομηνία της προθεσμίας υποβολής γνωμοδότησης της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας ΠΚ, αναφορικά με τα άνω έργα, την οποία ζητήσατε να παραταθεί, δυνάμει των από 90239/2024 και 110269/2024 εγγράφων της Αντιπεριφέρειας Περιβάλλοντος Περιφέρειας Κρήτης.

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου

Χαράλαμπος Κουκιανάκης”

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ