17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Δήμαρχος Χανίων, Τ. Βάμβουκας: “Διεκδικήσαμε και φέραμε στα Χανιά το μεγαλύτερο έργο κατασκευής νέων σχολικών μονάδων”

Ημερομηνία:

“Από την αρχή της θητείας μας, θέσαμε ένα μεγάλο στόχο: να πάμε τα Χανιά μπροστά, με ένα μακρόπνοο σχεδιασμό σε όλους τους τομείς. Έτσι, διεκδικήσαμε και φέραμε στα Χανιά και στην Κρήτη το μεγαλύτερο έργο κατασκευής νέων σχολικών μονάδων, ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, μαζί με την ανακατασκευή του πάρκου Ειρήνης και Φιλίας και τη σύνδεσή του με τον Δημοτικό Κήπο. Ο Δήμος μας είναι ο πρώτος Δήμος της χώρας, που ανέλαβε ως αναθέτουσα αρχή, έργο Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.)”. Στην τοποθέτηση αυτή προχώρησε σήμερα, Πέμπτη 8/11/2018, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, στο περιθώριο της επίσκεψης εργασίας, που πραγματοποίησε στο Δημαρχείο ο Ειδικός Γραμματέας Σ.Δ.Ι.Τ., Νίκος Μαντζούφας.

“Οι διαδικασίες για την κατασκευή των οκτώ νέων σχολικών μονάδων προχωράνε και σε αυτό το πλαίσιο έχουμε την επίσκεψη εργασίας του Γ.Γ. Σ.Δ.Ι.Τ., Νίκου Μαντζούφα”, παρατήρησε ο κ. Βάμβουκας,  επισημαίνοντας ότι σε τρία χρόνια, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, θα έχει παραδοθεί το σύνολο των σχολείων και το πάρκο.

Μάλιστα, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων, τα πλεονεκτήματα είναι: α) Ποιοτική κατασκευή σύμφωνα με τις ανάγκες της σχολικής κοινότητας, β) Γρήγορη παράδοση, γ) Συντήρηση και καθαριότητα  για 25 χρόνια, δ) Μηδενική οικονομική επιβάρυνση για τον Δήμο. “Διεκδικήσαμε σε καιρό κρίσης και πετύχαμε, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, μία πολύ μεγάλη επένδυση στην παιδεία, που με τις μεθόδους του παρελθόντος θα χρειαζόταν πολλές δεκαετίες για να πραγματοποιηθεί. Επιλύουμε για πολλά χρόνια το οξύ πρόβλημα της σχολικής στέγης στον Δήμο μας”, πρόσθεσε ο κ. Βάμβουκας, ευχαριστώντας παράλληλα τον φίλο, όπως χαρακτήρισε τον κ. Μαντζούφα, για την “πολύτιμη βοήθεια και συνδρομή του, που ξεκινάει από τον Αύγουστο του 2014, όταν για πρώτη φορά του εξέφρασα το ενδιαφέρον μας για την κατασκευή με τη μέθοδο Σ.Δ.Ι.Τ., μεγάλου αριθμού σχολικών μονάδων στον Δήμο μας,  και έκτοτε, από κοινού, υλοποιούμε αυτό το τόσο μεγάλο και σημαντικό έργο για τον Δήμο και τα παιδιά μας”.

Από την πλευρά του ο Ειδικός Γραμματέας Σ.Δ.Ι.Τ., Νίκος Μαντζούφας, σε δηλώσεις του τόνισε ότι πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο Σ.Δ.Ι.Τ., το πρώτο που θα πραγματοποιηθεί από Δήμο στην Ελλάδα. “Πρόκειται για ένα εγκεκριμένο από τη Διυπουργική έργο, χάρη στις σημαντικές προσπάθειες του Δημάρχου και του συνόλου των συνεργατών και του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ παρακολουθώντας τις εξελίξεις είμαι πολύ ικανοποιημένος, γιατί πολύ σύντομα και με άκρως επαγγελματικό τρόπο το έργο αυτό θα δημοπρατηθεί. Θα ακολουθήσει δε ο Δήμος Ρόδου, με τον Δήμο Χανίων να έχει ανοίξει αυτή την πορεία”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Μαντζούφας, υπογραμμίζοντας ότι το συγκεκριμένο έργο θα προσελκύσει πολύ σημαντικό ενδιαφέρον, αναδεικνύοντας την Κρήτη και τα Χανιά και σαν έναν επενδυτικό προορισμό.

Σημειώνεται ότι παράλληλα με τη συνεργασία, που είχε ο Δήμαρχος Χανίων με τον Ειδικό Γραμματέα Σ.Δ.Ι.Τ., στην οποία συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Δημήτρης Φραγκάκης, συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας, παρουσία των  Αντιδημάρχων Παιδείας, Αντώνη Βαρδάκη, και Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργου Ξανθουδάκη, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου.

Ακολούθησε αυτοψία και συνάντηση με τους εκπροσώπους της τοπικής κοινότητας στα Χωραφάκια της Δ.Ε. Ακρωτηρίου, στο οικόπεδο, που αγοράστηκε από τον Δήμο για την κατασκευή Δημοτικού Σχολείου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...