12.1 C
Chania
Τετάρτη, 25 Μαρτίου, 2026

Δήμοι Πλατανιά και Καντάνου-Σελίνου: Αναστολή των μαθητικών παρελάσεων λόγω κινδύνου πλημμυρών – Προτεραιότητα στην ασφάλεια των μαθητών

Ημερομηνία:

Με φόντο τις ανησυχητικές προγνώσεις για έντονα καιρικά φαινόμενα την ημέρα της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 2026, ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου προχώρησε στην αναστολή των μαθητικών παρελάσεων στις περιοχές της Καντάνου και του Καμπανού. Η απόφαση, η οποία ελήφθη με γνώμονα την προστασία της σωματικής ακεραιότητας μαθητών και εκπαιδευτικών, αναδιαμορφώνει το εορταστικό πρόγραμμα της περιοχής, διατηρώντας ωστόσο το τελετουργικό και θρησκευτικό μέρος των εκδηλώσεων.

Βασικός παράγοντας για την ακύρωση του παρελασιακού μέρους αποτέλεσε το δελτίο πρόγνωσης καιρού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Τα μετεωρολογικά δεδομένα για την 25η Μαρτίου προειδοποιούν για ιδιαίτερα δυνατές βροχοπτώσεις σε συγκεκριμένες ζώνες του Δήμου, οι οποίες συνοδεύονται από αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης πλημμυρικών φαινομένων.

Η δημοτική αρχή υπογράμμισε ότι σε περιπτώσεις τέτοιας έντασης, η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών προηγούνται του εθιμοτυπικού σκέλους. Η αξιολόγηση των κινδύνων οδήγησε στο συμπέρασμα ότι η διεξαγωγή της παρέλασης υπό αυτές τις συνθήκες θα μπορούσε να εκθέσει σε κίνδυνο τους συμμετέχοντες και να δυσχεράνει την ομαλή κυκλοφορία και πρόσβαση στις περιοχές της Καντάνου και του Καμπανού.

Είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι η αναστολή αφορά αποκλειστικά και μόνο το σκέλος της μαθητικής παρέλασης. Η απόδοση τιμών στην εθνική επέτειο θα συνεχιστεί κανονικά μέσω των υπόλοιπων προγραμματισμένων εκδηλώσεων. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, τόσο η Δοξολογία όσο και η κατάθεση στεφάνων θα πραγματοποιηθούν στις καθορισμένες ώρες και τοποθεσίες, τόσο στην Κάντανο όσο και στον Καμπανό.

Σε παρόμοιας μορφή ανακοίνωση ο Δήμος Πλατανά ενημερώνει ότι λόγω των προβλεπόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), οι προγραμματισμένες μαθητικές παρελάσεις της 25ης Μαρτίου σε Αλικιανό, Βουκολιές και Κολυμπάρι δεν θα πραγματοποιηθούν, για λόγους ασφάλειας των μαθητών.

Όπως και στην περίπτωση του Δήμου Καντάνου – Σελίνου, οι προγραμματισμένες δοξολογίες στους κατά τόπους Ιερούς Ναούς, καθώς και οι καταθέσεις στεφάνων, θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ