27.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Δήμος Ενεργών Πολιτών: Αδιαπραγμάτευτη η παραμονή της ΔΕΥΑΧ υπό τον πλήρη έλεγχο της τοπικής αυτοδιοίκησης

Ημερομηνία:

Με αφορμή την προσπάθεια διαστρέβλωσης των θέσεων της παράταξής μας – από την πλευρά του νυν δημάρχου – σε  ό,τι αφορά το μέλλον της ΔΕΥΑΧ, είμαστε υποχρεωμένοι να επαναλάβουμε, για μια ακόμη φορά, όσα δημοσίως και με απόλυτη συνέπεια υποστηρίζουμε:

  • Το νερό αποτελεί κοινωνικό αγαθό και προϋποθέτει δημόσιο έλεγχο των υποδομών διαχείρισής του.
  • Ειδικότερα για τη ΔΕΥΑΧ θεωρούμε αδιαπραγμάτευτη την παραμονή της επιχείρησης υπό τον πλήρη έλεγχο της τοπικής αυτοδιοίκησης, θέση που εκφράσαμε δημόσια και κατά την εκεί επίσκεψή μας στις 7/5/2014. Επιπλέον,  έχουμε πάρει σαφή υπέρ της αναβάθμισης και ενίσχυσης της επιχείρησης, καθώς τη θεωρούμε βασικό αναπτυξιακό εργαλείο του τόπου μας.
  • Τέλος, ως παράταξη έχουμε συνολικά πάρει σαφή θέση κατά των σχεδίων ιδιωτικοποίησης των βασικών δημόσιων υποδομών του τόπου μας, με χαρακτηριστική την υπόθεση του αεροδρομίου Χανίων, στις 6/3/2014

Είναι προφανές, επομένως, ότι η ανακίνηση του θέματος της ΔΕΥΑΧ από την παράταξη του κ. Σκουλάκη γίνεται στο πλαίσιο παλαιοκομματικών πρακτικών που αποσκοπούν μέσα από τη διαστρέβλωση των θέσεων μας στην τρομοκράτηση των εργαζομένων.  Είναι ενδεικτικό ότι η σχετική ανακοίνωση παραπληροφόρησης έγινε λίγες ώρες μετά από  ζωντανή ραδιοφωνική συνέντευξη του κ. Βάμβουκα,  στην οποία απέκλεισε και πάλι κατηγορηματικά κάθε σκέψη περί ιδιωτικοποίησης της ΔΕΥΑΧ. Αντιθέτως, τέτοιες σκέψεις περί ιδιωτικοποιήσεων στεγάζονται στις λογικές του μνημονίου που ψήφισε ο κ. Σκουλάκης.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ