19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Δήμος Μούτσης, Γλυκερία, Μάνου, Μποφίλιου, και Κραουνάκης μεταξύ των 4.200 καλλιτεχνών που υπογράφουν υπέρ του αιτήματος του Νίκου Ρωμανού

Ημερομηνία:

Καλλιτέχνες υπογράφουν υπέρ του αιτήματος του Νίκου Ρωμανού: 4.200 υπογραφές μέχρι στιγμής. Τα ονόματα καταμετρώνται συνεχώς στην σελίδα στο facebook

Από τον Δήμο Μούτση μέχρι την Γλυκερία, τον Γιάννη Κότσιρα, τον Γιάννη Αγγελάκα, τον Κώστα Φέρρη, την Αφροδίτη Μάνου, την Νατάσσα Μποφίλιου, τον Σταμάτη Κραουνάκη, μέχρι ποιητές, φωτογράφους, χορευτές, ηθοποιούς. εικαστικούς, και χιλιάδες καλλιτέχνες όλων των χώρων της τέχνης, ενώνουμε τις φωνές μας και υπογράφουμε υπέρ του αιτήματος του Νίκου Ρωμανού.

Το κείμενο των υπογραφών:

“Απέναντι σε κάθε αδικία και καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και υπέρ σε κάθε δίκαιο αίτημα στην φοίτηση αλλά και στη ζωή, σαν ελεύθεροι πολίτες και ως λειτουργοί διαστάσεων της ανθρώπινης έκφρασης, αλλά και ως βαθειά πολιτικά όντα, οι καλλιτέχνες οφείλουμε να πάρουμε μια δημόσια θέση στην πολύ σοβαρή υπόθεση του αιτήματος του Νίκου Ρωμανού. 

Με τις υπογραφές μας ζητούμε από την Πολιτεία και τους λειτουργούς της δικαιοσύνης και των νόμων, και εφόσον ζούμε σε ένα κράτος δικαίου που στηρίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, άμεση λύση στο επείγον και νόμιμο αίτημα του Νίκου Ρωμανού για το δικαίωμά του στην φοίτηση και στην ζωή.

Ζητούμε το ανθρωπίνως αυτονόητο.”

Δείτε εδώ ποιοι έχουν υπογράψει

Εδώ σε βίντεο η έκκληση Σταμάτη Κραουνάκη για τον Νίκο Ρωμανό.

Με πληροφορίες από enallaktikos.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...