11.8 C
Chania
Thursday, December 18, 2025

Δήμος Χανίων: Δίπλα στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και τις ημέρες του Πάσχα

Ημερομηνία:

Και αυτό το Πάσχα ο Δήμος Χανίων με μια σειρά από καθημερινές δράσεις βρίσκεται ενεργά δίπλα στους συνανθρώπους μας, που έχουν ανάγκη. Συγκεκριμένα, το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής Προστασίας, ΑμεΑ και Ισότητας έχει διοργανώσει και επιμεληθεί ποικίλες δράσεις αλληλεγγύης, με στόχο την ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του Δήμου Χανίων.

Από τη Μ. Δευτέρα έως και τη Μ. Πέμπτη θα προσφέρεται σε όλους τους ωφελούμενους της Δομής Παροχής Βασικών Αγαθών – Κοινωνικό Παντοπωλείο Χανίων δωρεάν κρέας και γλυκίσματα για το πασχαλινό τραπέζι. Μέρος της ποσότητας του κρέατος είναι προσφορά από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.

Τη Μεγάλη Τετάρτη, από τις 10:00 έως τις 14:00 από το χώρο του Κέντρου Κοινότητας-Παράρτημα ΡΟΜΑ Σούδας, θα προσφερθεί στις 40 ωφελούμενες οικογένειες, που κατοικούν σε καταυλισμούς στην πόλη μας, κρέας, τρόφιμα, γλυκίσματα και είδη καθαριότητας – ευπρεπισμού.

Παράλληλα, ήδη από την Πέμπτη 22 Απριλίου έχει ξεκινήσει διανομή γλυκισμάτων και χειροποίητων πασχαλινών καρτών, που έχει δημιουργήσει το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. και διανεμήθηκαν από το προσωπικό του Προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” στις 470 οικογένειες, που εξυπηρετούνται σε όλο τον Δήμο Χανίων. Σε 110 οικογένειες από αυτές, που έχουν εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας, προσφέρονται κρέας, τρόφιμα, γλυκίσματα.

Τέλος, τη Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Χανίων, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, την Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας & Αποκορώνου, την ΑΝΕΚ LINES και τον Σύλλογο γονέων & φίλων κανόε καγιάκ Ν.Ο. Χανίων, πραγματοποιούν Μαραθώνιο Αγάπης, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση της Ομάδας Στήριξης “ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ”.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, σε δήλωσή της τονίζει:

“Δεν είναι απλά υποχρέωση του Δήμου Χανίων αλλά είναι και μεγάλη μας χαρά να δημιουργούμε αλλά κυρίως να προσφέρουμε σε αυτούς που έχουν ανάγκη, ειδικά μέρες σαν αυτές, μέρες προσφοράς και αγάπης”.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Μύρωνας διώκεται για τις ιδέες του – Η μεγάλη αχαριστία του Κυριάκου

Του Λευτέρη Τζουανάκη Τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται ένα ανήκουστο δράμα...

Κρήτη: Χιλιάδες οι κενές θέσεις στα ξενοδοχεία και το 2026 – Αρχίζει το «κυνήγι» του προσωπικού

Το ζήτημα των ελλείψεων προσωπικού στα ξενοδοχεία έχει εξελιχθεί...