17.1 C
Chania
Πέμπτη, 7 Μαΐου, 2026

Δήμος Χανίων: Στις αρχές του 2026 ο διαγωνισμός για τις μελέτες του νέου δημαρχείου στους Ιταλικούς Στρατώνες

Ημερομηνία:

Στις αρχές του 2026 αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την εκπόνηση των μελετών που θα καθορίσουν τη δημιουργία του νέου δημαρχείου Χανίων στον χώρο των Ιταλικών Στρατώνων. Η δημοτική αρχή, στη διαδικασία λογοδοσίας, επιβεβαίωσε ότι το έργο προχωρά στον σχεδιασμό του, αλλά χωρίς εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, ενώ παραμένουν σταθεροί οι βασικοί άξονες της αρχικής πρότασης.

Το θέμα αναδείχθηκε έπειτα από ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Όνειρο είναι τα Χανιά», Βασίλη Κωνστανταράκη, ο οποίος ζήτησε ενημέρωση για την πορεία του σχεδιασμού και την αναζήτηση πόρων, έναν χρόνο μετά την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης των Ιταλικών Στρατώνων στον Δήμο Χανίων από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου.

Ο κ. Κωνστανταράκης ζήτησε επίσης να διευκρινιστεί εάν έχουν προκύψει προβλήματα ή ενδεχόμενες αλλαγές στον αρχικό σχεδιασμό για το νέο δημαρχείο.

Δεν υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση

Απαντώντας, ο αντιδήμαρχος Χανίων Μιχάλης Καλογριδάκης ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει χρηματοδότηση» για το έργο. Όπως εξήγησε, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε ανακοινωθεί δέσμευση περίπου 6 εκατ. ευρώ για τους Ιταλικούς Στρατώνες, όμως —όπως είπε— κατά την ανάληψη της δημοτικής αρχής το 2019 διαπιστώθηκε ότι τέτοια δέσμευση δεν υπήρχε.

Σύμφωνα με τον κ. Καλογριδάκη, αυτή την περίοδο ολοκληρώνεται ο φάκελος που θα επιτρέψει την προκήρυξη του διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου μελετητή. Ο διαγωνισμός αναμένεται να δημοσιοποιηθεί στις αρχές του 2026.

Οι μελέτες ως πρώτο βήμα και η μετέπειτα αναζήτηση πόρων

Ο αντιδήμαρχος διευκρίνισε ότι η χρηματοδότηση του έργου θα αναζητηθεί όταν οι μελέτες ωριμάσουν. Για την τρέχουσα φάση έχει δεσμευτεί ποσό από ίδιους πόρους του Δήμου Χανίων, προκειμένου να καλυφθεί η εκπόνηση των αναγκαίων μελετών.

Όπως τόνισε, η εξεύρεση χρηματοδοτικού εργαλείου για την κατασκευή του νέου δημαρχείου θα αποτελέσει το επόμενο στάδιο.

Παρά την έλλειψη χρηματοδότησης και την καθυστέρηση που αυτή συνεπάγεται, ο κ. Καλογριδάκης ανέφερε ότι ο συνολικός σχεδιασμός παραμένει αμετάβλητος. Η πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι η δημιουργία δημαρχείου στον χώρο των Ιταλικών Στρατώνων, σε συνδυασμό με τη χρήση του κτιρίου του πρώην ΙΚΑ, όπου θα στεγαστούν υπηρεσίες του δήμου.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πηγές των IDF αναφέρουν ότι ο στρατός αποκρύπτει την έκταση της ψυχικής οδύνης των στρατιωτών

Ο ισραηλινός στρατός αποκρύπτει δεδομένα σχετικά με τον αριθμό...

Η Google Chrome «σιωπηλά» κατεβάζει μοντέλο AI 4GB στη συσκευή σας χωρίς άδεια

Ο ερευνητής ασφαλείας Alexander Hanff, γνωστός και ως «That...

Global Sumud Flotilla: Το ΕΔΔΑ ζητά πληροφορίες από την Ελλάδα για την υπόθεση των Αβίλα – Αμπού Κεσέκ

Τη δημιουργία φακέλου από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για...

Νέες καταγγελίες Π. Πολάκη για «αιμορραγία» του εθνικού πλούτου του λιγνίτη προς τη Βόρεια Μακεδονία

Στο επίκεντρο μιας σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης βρίσκεται εκ νέου...