15.8 C
Chania
Tuesday, December 9, 2025

Δίδυμος αδελφός 42χρονου που πέθανε από κορωνοϊό: “Δύο φορές πήγε, τον γύρισαν πίσω. Την 3η τον κράτησαν και μετά από μια μέρα πέθανε”

Ημερομηνία:

Μεγάλη θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Κρητικού οπερατέρ Γιώργου Λιακάκη, ο οποίος “έφυγε” από κορονοϊό μόλις στα 42 του χρόνια

«Μου έλεγε ότι πονάει και ότι δεν μπορεί να πάρει αναπνοή. Αυτό μου έλεγε “κάνε μια προσευχή”» ανέφερε ο δίδυμος αδελφός του, Μανώλης Λιακάκης ο οποίος μίλησε στο Mega

«Είναι δίδυμος αδερφός μου δεν είναι απλά αδερφός μου. Είμαστε μαζί πριν γεννηθούμε. Είμασταν μαζί πάντα. Δίπλα- διπλά τα κρεβάτια στο στρατό. Πάντα δίπλα- δίπλα. Δεν το εύχομαι ούτε στο χειρότερο εχθρό μου αυτό που έζησα την περασμένη εβδομάδα» πρόσθεσε ο κ. Μανώλης Λιακάκης.

Πήγε τρεις φορές στο νοσοκομείο

Στις 21 Φεβρουαρίου, ο Γιώργος διαγνώστηκε θετικός στον κορoνοϊό. Τα συμπτώματα όμως, ήταν τέτοια που δεν έχρηζε νοσηλείας.

Tις επόμενες ημέρες ωστόσο, η επιδείνωση του ήταν απότομη και ραγδαία. Ο υψηλός πυρετός και η δύσπνοια τον οδήγησε για δεύτερη φορά στο νοσοκομείο.

«Έφυγε και πήγε στο Βενιζέλειο και τους λέει «παιδιά επειδή έχω και κάποια κιλά παραπάνω μήπως πρέπει να το δούμε να κάνω κάποια άλλη εξέταση;» Όχι, του λένε «δεν είναι κάτι». Τον διώξανε τέλοσπαντων» σημείωσε ο φίλος του άτυχου Γιώργου, Άρης Μπακαλάκης.

Ο πυρετός όμως, δεν υποχωρούσε. Φανερά καταβεβλημένος επιχειρεί να πάει για 3η φορά στο νοσοκομείο όπου θα ακούσει το ανήκουστο!

«Την τρίτη φορά που πήγε του είπαν ότι θα το κρατήσουν μέσα και κακώς δεν τον είχαν κρατήσει. Δύο φορές πήγε, τον γύρισαν πίσω. Την 3η τον κράτησαν και μετά από μια μέρα πέθανε» πρόσθεσε ο κ. Μπακαλάκης.

«Παρακαλάω το Θεό»

Με αυτή τη ζωγραφιά της 7χρονης κόρης του στα χέρια, ο Γιώργος έκανε εισαγωγή το βράδυ της Παρασκευής. Συγκλονίζει η συνομιλία που είχε εκείνες τις ώρες με φίλο του.

«Να παρακαλάω τον Θεό να μην μπω εντατική γιατί τότε σκουραίνουν τα πράγματα» είχε πει, ενώ σε μία ακόμη συνομιλία δεν έκρυβε τον φόβο που τον είχε κυριεύσει.

«Γιώργο τρέμω από τον φόβο μου. Δεν ξέρω πως θα πάει. Καλύτερα δεν είμαι απλά με ανακουφίζει το οξυγόνο» σημείωνε.

Ο τελευταίος άνθρωπος που αντάλλαξε μηνύματα μαζί του το βράδυ του Σαββάτου μιλάει αποκλειστικά στο LIVE NEWS.

«Ο άνθρωπος πρέπει να μπήκε γύρω στις 10 το βράδυ στη ΜΕΘ. 10μ.μ. με 11μ.μ. και 1 κατέληξε. Μέχρι τις 9 έχω στο κινητό μου το μήνυμα που του έστειλα, το διάβασε 8.51 και μετά το ίδιο βράδυ 1 παρά με πήρε η γυναίκα του να μου πει ότι ο Γιώργος πέθανε» σημείωσε ο κ. Μπακαλάκης.

Τραγική φιγούρα η γυναίκα του, Ειρήνη, που καλείται να διαχειριστεί τον χαμό του συζύγου της αλλά και το σοκ που έχει υποστεί το 7χρονο αγγελούδι τους. Ανείπωτος ο πόνος και για τους γονείς του 42χρονου Γιώργου που θρηνούν για τον θάνατο του γιου τους απομονωμένοι στο σπίτι τους. «Και οι δύο είναι χάλια. Ο πατέρας μου έχει αρχίσει και τρέμει. Δεν ξέρω τι είναι αυτό το πράγμα και δεν μπορώ να πάω να τον δω, είμαι στο σπίτι κλεισμένος (σε καραντίνα). Και δεν μπορώ να πάω στο χωριό που είναι 2 χιλιόμετρα απόσταση. Περιμένω πως και πώς να τελειώσει η καραντίνα για να πάω να τους δω. Είναι φρικτό παιδιά αυτό το πράγμα» σημείωσε ο Μανώλης Λιακάκης.

Ακούραστος, ευδιάθετος, άψογος επαγγελματίας αλλά και η ψυχή της παρέας ήταν ο 42χρονος οπερατέρ. Η κηδεία του 42χρονου Γιώργου τελέστηκε χτες σε στενό οικογενειακό κύκλο.

megatv.com

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκρηκτικό το κλίμα στη Βουλή για το αγροτικό

Εκρηκτικό παραμένει το κλίμα στη Βουλή για το αγροτικό με φόντο...

Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις κινητοποιήσεις των αγροτών στην Κρήτη!

Παραγγελία στους εισαγγελείς της χώρας απέστειλε ο Εισαγγελέας του Αρείου...

Αύξηση πληθωρισμού τον Νοέμβριο, «φωτιά» ενοίκιο, καφές, κρέας

Όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία, μια σειρά από...