23.9 C
Chania
Τετάρτη, 13 Μαΐου, 2026

Δίκη Βαλυράκη: Πραγματογνώμονας παραδέχθηκε ότι παρέλειψε κατάθεση αυτόπτη για δεύτερο σκάφος

Ημερομηνία:

Σημαντικές αναφορές έγιναν στο δικαστήριο της Αθήνας κατά τη διάρκεια της δίκης για τη δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη, μέσα από την κατάθεση ενός εκ των δύο διορισμένων πραγματογνωμόνων της υπόθεσης.

Ο μάρτυρας, ναυπηγός στο επάγγελμα, παραδέχθηκε ενώπιον του δικαστηρίου ότι στην έκθεση που παρέδωσαν στις αρχές δεν συμπεριλήφθηκε η κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος είχε αναφερθεί σε δεύτερο σκάφος και σε χτύπημα που φέρεται να προηγήθηκε του θανάτου του πρώην υπουργού, παρότι – όπως είπε – γνώριζαν τη συγκεκριμένη μαρτυρία.

Σε ερώτηση του προέδρου του δικαστηρίου για ποιο λόγο δεν ενσωματώθηκε η συγκεκριμένη αναφορά στην πραγματογνωμοσύνη, ο μάρτυρας απάντησε ότι επρόκειτο για κοινή απόφαση των δύο πραγματογνωμόνων, καθώς η περιγραφή του αυτόπτη τους είχε φανεί «αφύσικη» και μη συμβατή με τα υπόλοιπα ευρήματα της έρευνάς τους.

O πραγματογνώμονας ανέφερε ακόμη ότι δεν πραγματοποιήθηκε έρευνα για τον εντοπισμό άλλου σκάφους, παρά το γεγονός ότι υπήρχε σχετική μαρτυρία. «Υπήρχε μαρτυρία για σκάφος που είχε παρενοχλήσει τον Βαλυράκη. Ρωτούσαμε αν τον βρήκαν και μας έλεγαν ότι δεν το έχουν εντοπίσει», κατέθεσε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, η συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι το συγκεκριμένο σκάφος είχε τελικά εντοπιστεί και ότι είχε ζητηθεί από τους πραγματογνώμονες να το εξετάσουν, με τον μάρτυρα να απαντά πως κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ.

Ο διάλογος ανάμεσα στην δικηγόρο και το μάρτυρα είναι χαρακτηριστικός:

Μάρτυρας: αυτό που θυμάμαι ότι η περιγραφή του αυτόπτη για την κίνηση των σκαφών μου φάνηκε αφύσικη

Ζωή Κωνσταντοπουλου:Είναι επιτρεπτό να εξαιρείς αποδεικτικό υλικό!

Μάρτυρας: Δεν έχω κάνει παράλειψη.

Ο ίδιος υποστήριξε πάντως ότι από την αρχή αντιμετώπισαν την υπόθεση και ως πιθανή εγκληματική ενέργεια, προσθέτοντας ότι αν είχαν σαφή κατεύθυνση και τα απαραίτητα στοιχεία, θα είχαν προχωρήσει και σε περαιτέρω έρευνα για το δεύτερο σκάφος.

newsbomb.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μιλτιάδης Κλωνιζάκης: Η βάση της Σούδας ως εθνικό και υπαρξιακό ερώτημα

Άρθρο του Μιλτιάδη Κλωνιζάκη για τη βάση της Σούδας: Η μετατροπή της Κρήτης σε ορμητήριο ξένων δυνάμεων εγκυμονεί κινδύνους για την εθνική ασφάλεια και οικονομία.

Εκδήλωση μνήμης για την 85η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης στον Κόμβο Καλλεργιανών

Ο Δήμος Κισσάμου διοργανώνει εκδήλωση για την 85η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης στις 19 Μαΐου 2026 στο Μνημείο Πεσόντων Καλλεργιανών. Ομιλητής ο ιστορικός Σπύρος Νταουντάκης.

«Θέλουν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου, κουλτούρα φερέτρων και τυφλή υποταγή» – Παγκρήτια κινητοποίηση στη Βάση της Σούδας την Κυριακή 17 Μαΐου

Η Παγκρήτια Επιτροπή ενάντια στις βάσεις καλεί σε κινητοποίηση στη Βάση της Σούδας στις 17 Μαΐου, στο πλαίσιο του πανελλαδικού αντιιμπεριαλιστικού διημέρου.

Το Θέατρο Σκιών Κρήτης παρουσιάζει «Το αφεντικό απ’ όξω» στο Θύραθεν

Το Θέατρο Σκιών Κρήτης παρουσιάζει την κλασική φάρσα «Το αφεντικό απ' όξω» την Κυριακή 17 Μαΐου στις 11:00 π.μ. στο Θύραθεν. Οικογενειακή ψυχαγωγία.