21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Δίκη Γιακουμάκη: Στο νοσοκομείο έγκυος μάρτυρας – Κατέθεσε ότι είχε δει να του ασκούν βία και ότι της είχαν βγάλει μαχαίρι

Ημερομηνία:

Επεισοδιακή ήταν για άλλη μία φορά η δίκη των εννέα Κρητικών, οι οποίοι κατηγορούνται γι΄ από κοινού και κατ’ εξακολούθηση επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη. Πρώην σπουδάστρια της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων ένιωσε αδιαθεσία, με αποτέλεσμα τη μεταφορά της στο νοσοκομείο και τη διακοπή της διαδικασίας.

Όπως αναφέρει το epiruspost.gr, η γυναίκα που βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, ήταν σπουδάστρια στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων και ήρθε σήμερα από άλλη περιοχή της Ελλάδας για να καταθέσει. Ωστόσο, λόγω της φόρτισης και της έντονης συναισθηματικής πίεσης, κατέρρευσε στην αίθουσα του δικαστηρίου και χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Η δίκη διακόπηκε για το πρωί της Πέμπτης, με την πρόεδρο του δικαστηρίου πάντως να θεωρεί περαιωμένη την κατάθεση της νεαρής γυναίκας.

Τι κατέθεσε η πρώην συμφοιτήτρια του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Η κοπέλα ήταν από τους ελάχιστους μάρτυρες που κατέθεσε ότι είδε να ασκείται βία στον Βαγγέλη Γιακουμάκη, περιγράφοντας μάλιστα ένα περιστατικό που τον χτυπούσαν στο πρόσωπο και τον έφτυναν.

Η ίδια βρέθηκε αντιμέτωπη με τις ύβρεις και τις απειλές ενός εκ των Κρητικών, όταν για δική της υπόθεση, που αφορούσε στη βαθμολογία, θέλησε να διαμαρτυρηθεί στους υπεύθυνους της Σχολής.

Τότε ο Κρητικός την απείλησε, βγάζοντας μάλιστα και μαχαίρι.

Το περιστατικό, σύμφωνα με όσα είπε, το ανέφερε στην διεύθυνση της Σχολής και το μόνο που έγινε ήταν μία παρότρυνση την επόμενη ημέρα να μην υπάρχουν μαχαίρια στα δωμάτια της εστίας.

Περιέγραψε τον Βαγγέλη Γιακουμάκη ως ένα πολύ καλό, ήσυχο και μετρημένο παιδί. Ήρεμο χαρακτήρα που ποτέ δεν προκαλούσε το παραμικρό.

Η μάρτυρας δέχθηκε πλήθος πιεστικών ερωτήσεων από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων και σε εκείνο το σημείο λιποθύμησε.

Στη συνέχεια υπεβλήθη αίτημα για διακοπή της δίκης με τους δικηγόρους των Κρητικών να ισχυρίζονται ότι η κατάθεση της μάρτυρα πρέπει να συνεχιστεί ενώ έκαναν λόγο και για αντιφάσεις με άλλες μαρτυρίες.

Ο Εισαγγελέας έδρας σημείωσε ότι η συγκεκριμένη μάρτυρας ήταν απολύτως συνεπής με την κατάθεσή της στο στάδιο της προανάκρισης ενώ ρωτήθηκε ενδελεχώς χωρίς να αλλάξει το παραμικρό.

Μετά από αρκετές διακοπές η δίκη δεν συνεχίστηκε σήμερα. Το δικαστήριο θα επανέλθει την Πέμπτη στις εννέα το πρωί.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη που παρακολουθούσαν συντετριμμένοι τη διαδικασία.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα νέα μέτρα για τη σχολική βία είναι η καταδίκη των παιδιών

Κατά την Ελληνική Αστυνομία, η βία, η εγκληματικότητα με ανήλικα θύματα ληστείας,...

Κομισιόν: Η Ελλάδα να διασφαλίσει το αδόμητο 100 μέτρων στον αιγιαλό

Την απάντησή του, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, απέστειλε...