23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Δίκη για την επίθεση στο Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών

Ημερομηνία:

Συγκέντρωση στα δικαστήρια Χανίων το πρωί της Τετάρτης 20 Μάη στις 9πμ, όπου και θα διεξαχθεί η δίκη του ατόμου που πριν τρία χρόνια απρόκλητα έσπασε την πόρτα του Στεκιού στη Χατζημιχάλη Νταλιάνη, καλεί το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στις 9/4/2012 στις 2:15 μετά τα μεσάνυχτα ένα αυτοκίνητο σταμάτησε στο στενό της Χατζημιχάλη Νταλιάνη. Κατέβηκε ένα άτομο και  απρόκλητα έσπασε την πόρτα του Κοινωνικού Στεκιού –Στεκιού Μεταναστών. Αυτόπτης μάρτυρας συγκράτησε τον αριθμό του αυτοκινήτου και κατέθεσε ως μάρτυρας στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων το ίδιο βράδυ. Ταυτόχρονα ενημερώθηκε από τους γείτονες το Στέκι και κατατέθηκε μήνυση κατ’ αγνώστων από εκπρόσωπό του, που βρέθηκε αμέσως στο σημείο.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που έγινε επίθεση στο Στέκι. Είχε ξαναγίνει και στις 16/12/2009, που μετά το σπάσιμο της ίδιας πόρτας από «άγνωστους», μετά έριξαν εύφλεκτο υλικό που προκάλεσε πυρκαγιά ευτυχώς μόνο στην είσοδο, αφού οι γείτονες πάλι έσωσαν το κτίριο. Δεν βρέθηκαν ποτέ οι δράστες, που άφησαν όμως τα σύμβολά τους: το μαίανδρο της χρυσής αυγής και τη σβάστικα των ναζί.

Από τον αριθμό του αυτοκινήτου εντοπίστηκε ο ιδιοκτήτης του εντός 24 ωρών από την Ασφάλεια, αλλά δεν παραπέμφθηκε με τη διαδικασία του αυτόφωρου. Ο ιδιοκτήτης και πιθανός δράστης ή συνεργός είναι γνωστός χρυσαυγίτης από τις Καλύβες Αποκορώνου. Η δίκη του χρυσαυγίτη έχει καθοριστεί για την Τετάρτη 20/5/2012 με την κατηγορία απλά της «φθοράς ξένης ιδιοκτησίας»! Δηλ. το άτομο αυτό δικάζεται χωρίς να διαπιστώνεται ότι τα κίνητρά του είχαν ρατσιστικά κίνητρα! Απλά ήταν περαστικός και χωρίς λόγο, έσπασε την πρώτη πόρτα που βρήκε μπροστά του, έτσι για να ξεδώσει.

Το σημαντικότερο όμως όλων όσον αφορά τους χειρισμούς Αστυνομίας και Εισαγγελίας είναι ότι ο κατηγορούμενος παραπέμπεται να «δικαστεί» χωρίς  αυτόπτη μάρτυρα, αν και υπήρξε, αφού ο μοναδικός άνθρωπος που θα μπορούσε να ρίξει φως στη υπόθεση και ήταν παρών στο σπάσιμο δεν έχει κληθεί στο δικαστήριο! Ο μόνος μάρτυρας που καλείται, είναι ο εκπρόσωπος του Στεκιού, που κατέθεσε τη μήνυση.

Η ολιγωρία και η συγκάλυψη τέτοιων “μικρών” ρατσιστικών επιθέσεων δημιουργεί στους χρυσαυγίτες το αίσθημα ότι είναι άτρωτοι, ότι αστυνομία και δικαιοσύνη τους προστατεύουν, με τη συνέχεια να είναι γνωστή: κανένας δισταγμός σε επιθέσεις κατά ανθρώπων.

  • Απαιτούμε να αποδοθεί δικαιοσύνη χωρίς συγκαλύψεις!
  • Όχι στη φασιστική βία!
  • Να δικαστεί ο χρυσαυγίτης με την επιβαρυντική κατηγορία των ρατσιστικών κινήτρων.
  • Όλοι στα δικαστήρια την Τετάρτη 20/5/15 και ώρα 9,00 π.μ.»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...