17.8 C
Chania
Thursday, May 9, 2024

Δίκη ΚΕΕΛΠΝΟ: «Όχι» του Δικαστηρίου για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση Πολάκη-Γεωργιάδη

Ημερομηνία:

«Κατάφωρα παράνομες» χαρακτήρισε, κατά την σημερινή δεύτερη ημέρα κατάθεσης του, τις προσλήψεις 23 προσώπων στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2013-2014, επί της θητείας του Άδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας, ο Παύλος Πολάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης στη δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με συνολικά τέσσερις κατηγορούμενους.

Η εξέταση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας διακόπηκε για λίγο το πρωί, όταν ο κ. Πολάκης, με την άδεια του δικαστηρίου, έσπευσε σε άλλον όροφο, καθώς από τα μεγάφωνα του Εφετείου ζητήθηκε γιατρός να παράσχει την ιατρική του βοήθεια σε άτομο που την χρειάζονταν.

Ο κ. Πολάκης επανέλαβε στην κατάθεση του πως οι επίμαχες προσλήψεις κατέληξαν στην πλειονότητα των διορισθέντων στο γραφείο του τότε υπουργού και τόνισε πως δεν είχαν κανένα κριτήριο, πλην ότι «ήταν ρουσφέτια του Άδωνι».

Το δικαστήριο, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του μάρτυρα, με απόφασή του, απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του κ. Πολάκη με τον κ. Γεωργιάδη.

Σε ανάρτησή του στο Facebook χθες, ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που είναι και μάρτυρας στη δίκη, αποκάλυψε ότι ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, τον οποίο διόρισε τον Σεπτέμβρη του 2023 η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη είχε καταθέσει αγωγή εναντίον του ΕΟΔΥ τρεις μήνες πριν αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, ζητώντας συνολικά 540.000 ευρώ.

«Αυτόν τον άνθρωπο λοιπόν που είχε σαφή σύγκρουση συμφερόντων διόρισε πρόεδρο η Αγαπηδάκη στον ΕΟΔΥ, αυτός ο άνθρωπος συναντήθηκε στις 8/1/2024 με τον Άδωνη Γεωργιάδη  που ανέλαβε Υπουργός Υγείας στις 4/1/2024 και έτρεξε  αμέσως μετά στις 12/1/2024 να αλλάξει την απόφαση που ο ίδιος είχε πάρει στις 18/12/2023 και να μην παρασταθεί στη δίκη της συμμορίας των πρωτοπαλίκαρων του Άδωνη» υπογραμμίζει ο Παύλος Πολάκης.

«Πρόκειται για πρωτοφανή θεσμική κατρακύλα! Για μέγιστη υπόθεση καταρράκωσης θεσμών! Για δυσώδη διαφθορά!» τονίζει ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όπως σημειώνει, το δικαστήριο πρέπει να διακοπεί και ο ΕΟΔΥ με νέα συνεδρίαση του ΔΣ να πάρει απόφαση παράστασης στη δίκη για να διαφυλάξει τα συμφέροντα του δημοσίου. «Πάλι προφανώς ο κύριος Χατζηχριστοδούλου δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι πρόεδρος του Οργανισμού από τον οποίο ζητάει λεφτά δικαστικώς!!» παρατηρεί.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ