14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Δίκη με κατηγορούμενους Χανιώτες δημοσιογράφους

Ημερομηνία:

3 Νοεμβρίου δικάζονται τρεις έγκριτοι δημοσιογράφοι, διευθυντές μέσων ενημέρωσης των Χανίων στο τριμελές πρωτοδικείο Χανίων για δημοσιεύματα που αφορούσαν ένα γεγονός που πήρε πανελλαδικές διαστάσεις.

Αναλυτικά στο κατηγορητήριο που κοινοποιήθηκε στον διευθυντή μας Νίκο Αγγελάκη αναφέρονται τα εξής:

«Κατηγορούνται ως υπαίτιοι του ότι, στα Χανιά, στους παρακάτω χρόνους, ο 1ος κατηγορούμενος, Νικόλαος Αγγελάκης του Νικολάου, ως δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης της ηλεκτρονικής εφημερίδας «Αγώνας της Κρήτης» (agonaskritis.gr), ο 2ος κατηγορούμενος, Παντελής Γιαΐτσης του Ευαγγέλου, ως δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης της ηλεκτρονικής εφημερίδας www.parakritika.gr, και ο 3ος κατηγορούμενος, Δημήτριος Παππάς του Βασιλείου, ως δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης της ηλεκτρονικής εφημερίδας www.zarpanews.gr, με πρόθεση, ισχυρίστηκαν ενώπιον τρίτων για κάποιον άλλων ψευδή γεγονότα που μπορούσαν να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη του εν γνώσει τους ότι αυτά ήταν ψευδή, και συγκεκριμένα, ανήρτησαν στις ιστοσελίδες των ανωτέρω ηλεκτρονικών εφημερίδων τους, συκοφαντικά άρθρα σε βάρος του εγκαλούντος Ειρηνοδίκη Χανίων Σταύρου Ντην, στα οποία ανέγραφαν γι’ αυτόν ότι στις 23/10/18 βιαιοπράγησε σε βάρος γνωστής δικηγόρου (ενν. την δικηγόρο του Δ.Σ. Χανίων Σταυρούλα Παυλαντωνέα), στέλνοντάς την στο νοσοκομείο, ότι την έσπρωξε και την έριξε στο πάτωμα με αποτέλεσμα να κτυπήσει το πίσω μέρος του κεφαλιού της και να χάσει τις αισθήσεις της, ότι αρνήθηκε την παροχή δικαστικής προστασίας σε υπόθεση ηλικιωμένης που της έκαναν έξωση, ότι και στο παρελθόν υπήρχαν παράπονα για τη συμπεριφορά του ίδιου δικαστή, ότι το παράδειγμα που δίνει στους πολίτες είναι αρνητικό, ότι έσπρωξε τη δικηγόρο επειδή αυτή ήθελε να λάβει κάποια έγγραφα, ότι στο παρελθόν επίσημα είχε ζητηθεί η απομάκρυνσή του από το ΔΣΧ, ότι ο ίδιος σε προηγούμενο χρόνο είχε ζητήσει τη σύλληψη της ίδιας δικηγόρου εντός της αιθούσης δικαστηρίου και ενώ αυτή υπερασπιζόταν ένα φτωχό δανειολήπτη και ότι το συγκεκριμένο επεισόδιο είναι πρωτοφανές.

Πιο συγκεκριμένα δε, ο συντάκτης του δημοσιεύματος της 23ης /10/18 της ηλεκτρονικής εφημερίδας «Αγώνας της Κρήτης» ανέγραψε για τον εγκαλούντα Ειρηνοδίκη τα εξής:

«Χανιά: Δικαστής επιτέθηκε και έστειλε στο νοσοκομείο δικηγόρο για υπόθεση ηλικιωμένης που της κάνουν έξωση από το σπίτι της.

Ένα περιστατικό που δεν έχει καταγραφεί ξανά διαδραματίστηκε σήμερα το μεσημέρι στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων, μεταξύ δικηγόρου και δικαστή.

Όπως πληροφορηθήκαμε, πολύ γνωστή δικηγόρος βρέθηκε στο γραφείο Ειρηνοδίκη σχετικά με υπόθεση ηλικιωμένης η οποία αντιμετώπιζε τον κίνδυνο έξωσης από το σπίτι που διαμένει. Δίχως να έχει διευκρινιστεί τι ακριβώς συνέβη, αντί να βρεθεί μια λύση για την ηλικιωμένη, υπήρξε ένταση μεταξύ δικηγόρου και δικαστή με αποτέλεσμα ο δικαστής να σπρώξει τη γνωστή δικηγόρο και αυτή να πέσει στο πάτωμα τραυματίζοντας το πίσω μέρος της κεφαλής και χάνοντας τις αισθήσεις της.

Η δικηγόρος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων όπου εξετάστηκε από γιατρό, ενώ έγινε και αξονική τομογραφία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε, η υγεία της δεν εμπνέει ανησυχία.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, και στο παρελθόν έχουν υπάρξει παράπονα για τη συμπεριφορά του εν λόγω δικαστή όμως ποτέ δεν υπήρξε τέτοια βίαιη αντίδραση.

Για το περιστατικό πάντως είναι ενήμερος και ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Ιωάννη Δασκαλάκη να δηλώνει στον «Α.τ.Κ.»:

«Ένα περιστατικό πράγματι συνέβη στο Ειρηνοδικείο, μεταξύ Ειρηνοδίκη και συναδέλφου. Το επεισόδιο το καταδικάζουμε. Θα ζητήσουμε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστώσουμε τι ακριβώς συνέβη».

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας, ούτε η οικογένεια της δικηγόρου πρόκειται να μείνει άπραγη αφού θεωρούν ότι το περιστατικό είναι πολύ σοβαρό και από καθαρή τύχη δεν αποδείχθηκε μοιραίο. Το ζήτημα βεβαίως που τίθεται είναι, αν ένας δικαστής φέρεται βίαια σε μία διαφωνία που έχει με μία δικηγόρο προκαλώντας τραυματισμό, τι είδους παράδειγμα δίνει αυτή η συμπεριφορά στους πολίτες;».

Ο συντάκτης του δημοσιεύματος της 24ης/10/18 της ηλεκτρονικής εφημερίδας www.papakritika.gr ανέγραψε για τον εγκαλούντα Ειρηνοδίκη, τα εξής:

"google ad"

«Στο νοσοκομείο γνωστή Χανιώτισσα δικηγόρος! Φέρεται να την έσπρωξε δικαστής γιατί… ζήτησε κάποια έγγραφα!

Γνωστή δικηγόρος των Χανίων (τα στοιχεία της είναι στη διάθεση του parakritika.gr) μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, καθώς δικαστής φέρεται να την έσπρωξε να έπεσε κάτω και να χτύπησε στο κεφάλι. «Ζητήσαμε να πάρουμε κάποια έγγραφα που προσκομίσαμε για μια υπόθεση φτωχής και ηλικιωμένης γυναίκας και ο δικαστής αρνήθηκε να μας τα δώσει. Ρωτήσαμε το λόγο και υπήρξε ένταση. Την έσπρωξε, έπεσε κάτω και χτύπησε στο κεφάλι. Ήρθαμε αμέσως στο νοσοκομείο και κάναμε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, γιατί ζαλιζόταν. Έγινε ό,τι προβλέπεται για να δούμε αν υπάρχει κάποιο αιμάτωμα στο κεφάλι, γιατί δεν αισθανόταν καλά. Σίγουρα θα κινηθούμε δικαστικά εναντίον του, θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες. Είναι απαράδεκτο αυτό που συνέβη από λειτουργό της Δικαιοσύνης», είπε στο parakritika.gr στέλεχος του γραφείου της δικηγόρου, που ήταν μάρτυρας στο περιστατικό.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος όχι μόνο επιβεβαίωσε το περιστατικό, αλλά έχει ήδη ενημερωθεί γι’ αυτό, ενώ είναι χαρακτηριστικό που έχει ζητηθεί στο παρελθόν επίσημα από τον ΔΣΧ η απομάκρυνση του δικαστή από τα Χανιά. «Έγινε πράγματι ένα επεισόδιο στα δικαστήρια μεταξύ ενός ειρηνοδίκη και μίας συναδέλφου δικηγόρου το οποίο καταδικάζουμε. Όσον αφορά τους υπαιτίους, θα διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθούν τα αίτια και να δούμε τι ακριβώς συνέβη. Όσο για το θέμα της απομάκρυνσης του συγκεκριμένου δικαστή, δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο επί του παρόντος» είπε στο parakritika.gr ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, Γιάννης Δασκαλάκης.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες, ο ίδιος δικαστής έχει ζητήσει στο παρελθόν την σύλληψη της συγκεκριμένης δικηγόρου, μέσα σε αίθουσα δικαστηρίου, σε υπόθεση που είχε να κάνει με την υπεράσπισης φτωχού δανειολήπτη»

Ο συντάκτης του δημοσιεύματος της 23ης/10/18 της ηλεκτρονικής εφημερίδας www.zarpanews.gr ανέγραψε για τον εγκαλούντα Ειρηνοδίκη τα εξής:

«Πρωτοφανές επεισόδιο με δικαστή, έστειλε γνωστή Χανιώτισσα δικηγόρο στο νοσοκομείο

Πρωτοφανές επεισόδιο μεταξύ γνωστής δικηγόρου των Χανίων και δικαστή έλαβε χώρα το πρωί της Τρίτης, μέσα σε χώρο των δικαστηρίων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του zarpanews.gr η γνωστή δικηγόρος, τη στιγμή του επεισοδίου βρίσκονταν στο γραφείο του δικαστή. Αιτία του συμβάντος ήταν κάποιος διαπληκτισμός για κάποια υπόθεση, μεταξύ της δικηγόρου και του δικαστή, που φέρεται, σύμφωνα με όσα δήλωσε η δικηγόρος, να την έσπρωξε, με αποτέλεσμα η γυναίκα να πέσει κάτω και να χτυπήσει το κεφάλι της.

Αποτέλεσμα του περιστατικού ήταν να μεταφερθεί η δικηγόρος στα επείγοντα του νοσοκομείου Χανίων, για να τη παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και για να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις, καθώς μετά από την πτώση και το χτύπημα στο κεφάλι ένοιωθε έντονη αδιαθεσία και ζάλη. Σημειώνεται πως για το περιστατικό έχει ήδη ενημερωθεί ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων, καθώς και αρμόδιες υπηρεσίες».

Όλα όμως τα ανωτέρω ήταν ψευδή, αναπαρήγαγαν δε καταγγελίες της άνω δικηγόρου για το ως άνω επεισόδιο και προσέβαλαν την τιμή και την υπόληψη του εγκαλούνος Ειρηνοδίκη καθόσον παρουσιάστηκα σε ευρύ αναγνωστικό κοινό, στα πλαίσια ειδησιογραφίας, δηλαδή ως αντικειμενικές δήθεν πληροφορίες – ειδήσεις που είχαν διασταυρωθεί και δεν είχαν δημοσιευτεί τυχαία και αβασάνιστα. Φωτογράφιζαν δεν των ανωτέρω Ειρηνοδίκη και τον παρουσίαζαν ότι είχε χειροδικήσει σε βάρος δικηγόρου»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...