15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τη βίαιη προσαγωγή της συντρόφου του Παύλου Φύσσα διέταξε το δικαστήριο

Ημερομηνία:

Την εντολή να προσαχθεί βίαια η σύντροφος του Παύλου Φύσσα, στα χέρια της οποίας ξεψύχησε ο μουσικός που δολοφονήθηκε από τον Γιώργο Ρουπακιά, έδωσε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που δικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό.

Η προσαγωγή της θα γίνει στις 3 Φεβρουαρίου προκειμένου να καταθέσει, καθώς δεν εμφανίστηκε όταν κλήθηκε για κατάθεση. Η μάρτυρας ήταν απούσα από το δικαστήριο το πρωί όταν εκφώνησε το όνομα της η πρόεδρος. Έτσι στο τέλος της συνεδρίασης μετά από αίτημα της υπεράσπισης και ανάλογη εισαγγελική πρόταση, το δικαστήριο διέταξε τη βίαιη προσαγωγή της μάρτυρα. Η υπεράσπιση ρώτησε την πρόεδρο πριν ζητήσει την προσαγωγή της γυναίκας, αν όντως έχει εντοπιστεί και έλαβε απάντηση πως της έχει ήδη σταλεί κλήση στην επαρχιακή πόλη που κατοικεί.

Νωρίτερα, κατέθεσε η αστυνομικός, Αγγελική Λεγάτου, η οποία περιέγραψε πώς έφτασαν στην καφετέρια Κοράλλι και είδαν κατά μήκος της Τσαλδάρη 40-50 άτομα μαυροφορεμένα.

Όπως είπε, κάποια άτομα άρχισαν να τρέχουν προς την Τσαλδάρη, τα ακολούθησαν, σταμάτησαν στο 62 και τσακώνονταν. Τότε η αστυνομικός και ο συνάδελφος έπιασαν τον Παύλο Φύσσα. Ο μουσικός σήκωσε την μπλούζα, τους έδειξε το τραύμα και τους είπε ότι ο Ρουπακιάς τον μαχαίρωσε.

«Δεν είχαμε οπτική επαφή, φορούσαμε τα κράνη μας,φωνάξαμε να σταματήσουν, δε μας άκουσαν, τραβήξαμε πίσω εντελώς τυχαία τον Φύσσα και τότε μας είπε ότι τον είχε μαχαιρώσει και σήκωσε τη μπλούζα και μας έδειξε το τραύμα. Ο Ρουπακιάς είχε πάει στο αυτοκινητό του να φύγει και τον πρόλαβαν οι συνάδελφοι» κατέθεσε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Αν δεν σας έλεγε ο Φύσσας ότι αυτός με μαχαίρωσε θα καταλαβαίνετε κάτι;

Μάρτυρας: Όχι εάν δεν μας σήκωνε τη μπλούζα να μας δείξει δε θα καταλαβαίναμε κάτι. Εμείς είδαμε δύο άτομα να τσακώνονται. Να ρίχνουν κλωτσιές, μπουνιές.

Πρόεδρος: Τον κρατούσαν τον Φύσσα λέτε στην ανακρίτρια; Σήμερα τι λέτε;

Μάρτυρας: Ήταν ο Φύσσας με τον Ρουπακιά απέναντι και οι άλλοι δεξιά και αριστερά. Δεν ξέρω πότε τον μαχαίρωσε.

Πρόεδρος: Ο Ρουπακιάς σας έδωσε κάποια απάντηση στο λόγο που μαχαίρωσε τον Φύσσα;

Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι.

Πρόεδρος: Λέτε ήταν ψύχραιμος και ήρεμος.

Μάρτυρας: Δεν έτρεξε, πήγαινε ήρεμος. Δεν είχε αντιληφθεί το τι θα γίνει; Δεν ξέρω. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να τρέξει.

Πρόεδρος: Δεν περίμενε ότι θα επέμβετε, δεν είχατε κάνει τίποτα μέχρι τώρα, θα μπορούσε να φύγει.

"google ad"

Μάρτυρας: Δεν ισχύει αυτό, δεδομένων των συνθηκών που υπήρχαν κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε.Τι άλλο μπορούσαμε να κάνουμε; Φωνάζαμε “Αστυνομία” και μας αγνοούσαν

Πρόεδρος: Βλέπατε τα γεγονότα! Πήρατε και έπαινο διαβάσαμε…

Μάρτυρας: Μάλιστα.

Πρόεδρος: Για την σύλληψη του Ρουπακιά;

Μάρτυρας: Μάλιστα.

Η εισαγγελέας ρώτησε την αστυνομικό αν η φίλη του Παύλου Φύσσα, Χρύσα Τοσλούκου ζήτησε τη βοήθεια τους και η κυρία Λεγάτου απάντησε πως τους ζήτησε να επέμβουν λέγοντας πως χτυπάνε τους φίλους της.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ